Валери Симеонов вече не е председател на НФСБ, партията се прекръсти

10187
Валери Симеонов вече не е председател на НФСБ, партията се прекръсти
Снимка: НФСБ/Силна България

Борис Ячев е новият председател на Националния фронт за спасение на България (НФСБ), реши конгресът на партията, провел се в Златоград.

Според официалното съобщение от партията, конгресът "уважи желанието на досегашния лидер Валери Симеонов да се оттегли".

Валери Симеонов също ще се кандидатира за президент

Бившият вицепремиер Валери Симеонов ще се кандидатира за президент. Това съобщиха за БНР от НФСБ - партията, чийто лидер е той. Решени...

"Когато влязохме в управлението минималната пенсия беше 164 лв. Трудно, но упорито за 4 години мандат, въпреки съпротивата на ГЕРБ успяхме да изпълним обещаното пред нашите избиратели минималната пенсия да стане 300 лв.", каза Симеонов на изпроводняк. И брои като успех изграждането на оградата по границата с Турция плюс законовите промени, довели до промяна при лотарийните игри (скандалът с Васил Божков), което доведе до държавен монопол*** и 25% спад на приходите от хазартни такси в бюджета, признато от финансовия министър на ГЕРБ Кирил Ананиев в края на февруари, 2021 година пред парламента. Битката с шума също беше изтъкната от Симеонов като постижение.

НФСБ продължава напред с името "Силна България", реши конгресът на НФСБ. Делегатите преизбраха досегашния заместник-председател Данчо Хаджиев, управител на телевизия СКАТ. Областният координатор за София Венера Тодорова беше избрана за заместник-председател като човек, който активно работи със структурите във важния за страната регион. Трети заместник на Борис Ячев стана депутатът в 43 и 44 НС, и юрист Христиан Митев.

Млади попълнения влязоха и в Националния политически съвет – бизнесменът Петко Събев, преподавателят Росен Цветков и журналистът Венцислав Тоцев. За председател на Националната контролна комисия беше избран депутатът от Сливен в 43 и 44 НС Петър Петров.

*** СПОМЕН ЗА 2020 ГОДИНА: Че от законодателна гледна точка инициативата на Симеонов миришеше на чиста национализация стил 1945 година показа и поведението на депутата от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. Естествено, това не значеше нищо за крайния резултат на практика – да вземем от един, за да го дадем на друг. На Божков не помогнаха нито сигналът до ЕК за национализация, нито уж далеч по-мекия и различен законодателен подход на Владислав Горанов, в който най-важно беше предложението да не се отнемат действащи лицензи в полза на държавата, което пък беше основата на законопроекта на Симеонов. Горанов искаше само повече пари (за държавата), само че в крайна сметка стана каквото предложи Симеонов - национализация. Стана скандално - с нарушение на правилника на парламента.

Прокуратурата поиска имунитета на кандидат-депутата, търгувал със зелени сертификати

Софийската градска прокуратура поиска от ЦИК да бъде свален имунитетът на кандидатът за депутат от НФСБ Величко Георгиев. В послед...

Директните последствия – загуби за всички, които се оказаха обвързани като разпространители на талоните на "Национална лотария", както и за тези, които имаха печалби от тези талони, но още не ги бяха получили преди промяната на закона. Фалира и "Лафка" – един от знаковите бизнеси на Пеевски. А Конституционният съд отказа да се занимава с промените в Закона за хазарта и дали такава национализация е против Конституцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...