Венцислав Караджов е новият председател на Комисията за защита на личните данни

50186
Венцислав Караджов е новият председател на Комисията за защита на личните данни
Снимка: БГНЕС

Народното събрание избра новите председател и членове на Комисията за защита на личните данни. Председател ще бъде Венцислав Караджов, а членове - Цанко Вълков Цолов, Цветелин Николов Софрониев, Мария Георгиева Матева и Веселин Ценов Целков, предаде БГНЕС.

Новият председател и членове ще заменят веднага своите предшественици, чиито 5-годишен мандат изтече още през 2012 година.

Атака се появи и спаси кворума в парламента

80 минути след началото на днешния пленарен ден, 42-рото Народно събрание успя да събере кворум и да започне работа, предаде БГНЕС. ...

Венцислав Караджов е юрист, завършил Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 1998 година. Бил е юридически съветник в Асоциация "Прозрачност без граници", работил е като съветник на министъра на вътрешните работи по международна дейност и борба с корупция през 2009 година, а през 2011 година е избран и за член на Централната избирателна комисия.

Каква е цялостната визия за работа на кандидатите, поиска да разбере опозицията в лицето на ГЕРБ. В същото време Красимир Ципов обяви още преди гласуването, че няма да подкрепи новия състав на КЗЛД, защото счита процедурата за избор за непрозрачна. Според ГЕРБ кандидатите е трябвало първо да бъдат изслушани в комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Депутатите повдигнаха и въпроса как новата комисия ще се отнася към функционалността на ЦИК, която дава право на проверка на списъците за регистрация. Караджов посочи, че би било добре ЦИК да има повече правомощия в посока защитата на личните данни. "ЦИК следваше да положи повече усилия за защита на личните данни, тъй като нивото на защита не е достатъчно", коментира той.

Важно е да се обмисли дали комисията да работи както досега или да има регионални звена. Караджов призна, че вече са подадени голям брой сигнали за евентуални злоупотреби с лични данни. Малко преди гласуването депутатите от ГЕРБ поискаха поименна проверка на кворума, след което веднага напуснаха пленарна зала. След проверката се оказа, че кворумът е наличен и със 99 гласа "за", нито един "против" и 11 "въздържал се" Караджов и колегите му бяха избрани за председател и членове на КЗЛД.

И днес Народното събрание търси кворум, Борисов иска предсрочни избори

За втори пореден ден Народното събрание не може да събере кворум. В пленарната зала се регистрираха едва 110 народни представители. От ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика