Венелина Гочева: Нито едно обвинение в подслушване досега не е било потвърдено с ясни факти

6410
Венелина Гочева: Нито едно обвинение в подслушване досега не е било потвърдено с ясни факти
Снимка: БГНЕС

"Слушайки служебния премиер, той потвърди моето усещане, че служебното правителство говори за нова държава, нови правила, нова администрация и по-малко за избори. Според мен посоката трябва да бъде много точна, да няма предозиране". Това заяви управителят на “Медийна група България” Венелина Гочева в предаването "Панорама" по БНТ по повод интервюто на Стефан Янев по обществената медия.

"Да, след 2 месеца служебното правителство може да си отиде или не, но нито Бойко Борисов ще се върне за следващите 10 или 4 години, нито Слави Трифонов и Христо Иванов ще дойдат за такъв период. Оттук нататък предстои една въртележка и адски е важно кой е в нашата администрация. Забелязахте ли - премиерът не спомена думата уволнения. Това е много важно. Помислете си малко - кои качествени администратори ще се съгласят оттук нататък да влизат в тези учреждения - НАП, Агенция "Митници", ако следващото управление след 1 година ги обвини в същото, в което сега обвиняват настоящата администрация, която си тръгна?", попита тя. 

Венелина Гочева: С нападението над Слави Ангелов някой тества как ще се държи държавата

Пребитият във вторник журналист Слави Ангелов е със чупен крак, счупен нос и обезобразено лице, но е без опасност за живота. Това заяви...

"Това, което ми направи впечатление преди да вляза е, че в същия кабинет, където сте правили интервюто днес, са били двамата шефове на спецслужби - на ДАНС и на разузнаването. Ако е прав "24 часа" и неговият сайт, те са отказали да си подадат оставките и това поставя правителството в една сложна ситуация", допълни тя.

Според Гочева подслушванията в България са ефектна тема, но тя никога не стига до край. "Днес си направих труда да видя, че преди няколко години са освободили първите обвинени за подслушванията. Това е по времето на Иван Костов като премиер, когато главният прокурор Филчев обвинява Атанас Атанасов като шеф на контраразузнаването, днес политик, в подслушванията. Идват следващите обвинения за подслушвания. Идва "Галерия", самият Атанас Атанасов, който по времето на Симеон Сакскобургготски е обвинен, че служи на чужди разузнавания. Идва историята с "Червей" по времето на Орешарски, когато 300 дни са били подслушвани "Протестна мрежа". И нито едно до този момент не е било потвърдено с ясни факти. Да, ефектно е, със сигурност това ще повлияе на изборите, ако няма факти и доказателства. А то няма да има факти и доказателства", каза издателят на "24 часа".

"Фактът е, че аз не съм генерал и не мога така леко да казвам, че шефовете на спецслужби са служили на чужди интереси. Не ми се иска да го вярвам. Но пак казвам - това са политически действия, дано стигнат до резултати", обясни още Венелина Гочева. Тя коментира и новата лява коалиция, която стана ясна днес. "Мисля си, че лявото обединение ще удари най-много Мая Манолова. Няма да прибави или отнеме от другите политически сили. Съзрях една друга интрига в това ляво обединение - тя е с хоризонт президентските избори", каза Гочева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика