Вицепремиери и министри отиват на петъчния парламентарен контрол

727
Вицепремиери и министри отиват на петъчния парламентарен контрол
Снимка: БГНЕС

Шестима министри и един вицепремиер от кабинета ще вземат участие в редовния петъчен парламентарен контрол, предаде БГНЕС.

Първи на трибуната ще се качи зам.-министър-председателят Томислав Дончев, към когото има зададен само един въпрос, свързан с изпълнението на разпоредбите от подзаконовата нормативна база в областта на електронното управление и електронния обмен на документи в администрацията.

Парламентарен контрол - Цачева трябва да каже за Търговския регистър, Порожанов - за чумата

Шестима министри ще отговорят на депутатски питания в петъчния парламентарен контрол, предаде БГНЕС. Правосъдният министър Цецка Цачев...

Веднага след него ще отговаря външният министър Екатерина Захариева. Тя ще разясни пред депутатите за работата на Българо-македонската мултидисциплинарна комисия по историческите въпроси, както и за една от официалните позиции на ръководеното от нея Министерство.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще трябва да внесе яснота за работата на „Фонда за лечението на деца“ и за възможностите на страната ни за осигуряване на спешна медицинска помощ, а регионалният министър Петя Аврамова – относно политиката на правителството за строителството, реконструкцията, рехабилитацията и стопанисването на републиканските пътища - ІІІ клас. Аврамова трябва да отговори и на още един въпрос – за готовността на Агенция „Пътна инфраструктура“ и фирмите, извършващи дейността по зимната поддръжка на републиканската пътна мрежа във връзка предстоящия зимен сезон.

Най-много въпроси са отправени към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Той ще трябва да обяснява как се развива сектор „Свиневъдство“ в България, какво е финансовото състояние на Селскостопанска академия, има ли проблеми при доставките на мляко в училища в град София, както и за проблеми при изпълнението на договори, сключени от ДФ „Земеделие“ с доставчици по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“.

Земеделският министър трябва да обясни и какви са предприетите спешни мерки за решаване на проблем със запушен дренажен канал в гр. Койнаре, община Червен бряг, довел до наводняване на домовете на живущите в кв. „Вапцаров“

БСП се чуди какво работи Лиляна Павлова, Борисов обяснява

За трети път от началото на политическия сезон премиерът Бойко Борисов се яви на парламентарен контрол, за да отговаря на депутатски за...

Два от депутатските въпроси са адресирани до министъра на икономиката Емил Караниколов. Първият е свързан със стопанисването и управлението на „София Тех парк“ АД, а вторият – с отчетените рекордно ниски нива на чуждестранни инвестиции в България.

Само един въпрос е отправен към министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и той е свързан с възможностите за трудова и социална интеграция на хората, страдащи от деменция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Нямаме вътрешни противоборства": Росен Желязков повежда евролистата на ГЕРБ, но без Мария Габриел в нея

ГЕРБ и "Възраждане" в парламента: Приятел в нужда се познава (СНИМКИ)

Фандъкова: Ще продължим да работим за София

Татяна Дончева: Със закона за хазарта беше ударен бизнес, неподчинен на Пеевски и ГЕРБ

Последен ден за регистрация на листите в ЦИК

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за евровота

Ясни са водачите на листи на ДПС за изборите на 9 юни

Атанас Запрянов: Армията ще се стабилизира с 2,5% от БВП

Кирил Петков: Въпреки че за много темата за Корал омръзна, тя е пример за храброст

Димитър Главчев: Наваксваме изоставането в армията, изборите са основната задача

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика