Вили Лилков: Формира се ново мнозинство

1341
Вили Лилков: Формира се ново мнозинство
Снимка: БГНЕС

Виждаме нова коалиция между ГЕРБ, Патриотичния фронт и "Атака". Тази позиция изрази пред БНР депутатът от Реформаторския блок Вили Лилков.

Предложението парламентът да не работи един месец дойде от "Атака" и бе прието от ГЕРБ, зад заплахите на Бойко Борисов прозира сигурността, че може да се формира ново мнозинство, каза Лилков.

Каракачанов заплаши: Без таван на секциите в Турция, оттегляме подкрепата

"Патриотичният фронт" ще оттегли подкрепата си към правителството, ако отпадне ограничението за разкриване на секции в Турция", заяви к...

Той заяви още, че след президентските избори ДСБ ще преосмисли изцяло взаимоотношенията си в РБ, като подчерта, че това са последните избори от изборния цикъл с ангажимент за съвместно явяване с останалите партии от Блока.

Относно нагласите за напускане на Блока, Лилков изтъкна, че не разчита декларацията на БЗНС по този начин. По думите му, в БЗНС все още имат доверие на премиера и все още смятат, че комуникацията би могла да се подобри.

Вили Лилков определи поведението на премиера спрямо министрите и депутатите от РБ като унизително и допълни, че ултиматумите на Борисов много напомнят тодорживковския стил на говорене и това не помага на кампанията на ГЕРБ.

В коментар по дневния ред на утрешното заседание на парламента, на което ще бъдат разгледани извънредните промени в Изборния кодекс, Лилков посочи:

Москов: Препотвърдихме подкрепата си към управляващата коалиция

Препотвърдихме подкрепата си към управляващата коалиция. Това здравният министър Петър Москов пред журналисти след извънредно заседание...

Осъзнаха, че това са теми от дневния ред на обществото и не може парламентът да не работи и да се прави, че ги няма. Опитът да се прекрои Изборният кодекс беше много рискован и в един момент се разпадна на серия от дребни пазарлъци. Вместо да подобрим изборното законодателство, бяха направени грешки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика