ВМРО: Да не даваме българско гражданство на отказалите се от него

1847
ВМРО: Да не даваме българско гражданство на отказалите се от него
Снимка: БГНЕС

 

Председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов и заестник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки пуснаха позиции във Facebook с призив да не се дава българско гражданство на хора, които вече са се отказали от него.

"Обръщам се към народните представители в 44-ото Народно събрание на Република България. Всички ние имаме дълг към обществото да защитим българщината и българския интерес. Именно те са изправени пред сериозно предизвикателство", каза във Facebook Каракачанов.

ВМРО: Ако ратифицираме Истанбулската конвенция, ще трябва да се променя конституцията

Над 20 закона, включително и българската конституция, ще трябва да бъдат променени, ако ратифицираме Истанбулската конвенция. Това заяв...

„Турция на Ердоган няма място в Европа. Турция няма място в ЕС. По много причини - исторически, религиозни, културни, традиционни. Преговорите трябва да бъдат заменени със санкции“, категоричен е на свой ред евродепутатът Джамбазки.

Ето още какво сподели Каракачанов:

Над 2 милиона турци, родени в България, или техните наследници в Турция, които доброволно са се отказали да бъдат част от държавата ни съгласно доброволните изселнически спогодби от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век, които не са платили дори стотинка данък на страната ни през годините зад граница, ще могат да претендират да получат обратно българското си гражданство, според новия законопроект, внесен за пореден път от ДПС, който влиза в пленарната зала.

„Става въпрос за бърз ред за възстановяването на гражданството на тези, които са лишени от българско гражданство несправедливо, те са родени в България и всеки ден мислят за България”, каза Хамид Хамид, народен представител от ДПС.

Ето това е реалната манипулация и заплаха за държавата ни. Партии, които с действията си през годините показаха и доказаха, че работят против интересите на страната ни, манипулират обществото с псевдо патриотични тези и „удрят“ по темата българщина. Именно техните действия през годините, преди реалната намеса на Патриотите, даваха властта в ръцете на ДПС – дали чрез Тройната коалиция (заедно с БСП!), или по времето на катастрофалното правителство на Орешарски, чрез гласовете на именно тези „българи“ в Турция.

Предложение: Световните и европейски шампиони също да получават премии

Депутат предлага световните и европейски шампиони на България също да бъдат включени в кръга на лицата, които да получават премии за св...

Напомням също така, че според турското законодателство двойното гражданство е недопустимо. Единствените изключения южната ни съседка по граница прави само и единствено за т.нар. „български турци“. Защо?

Ние, истинските патриоти, като част от 43-ото Народно събрание, ограничихме броя на секциите в Турция, за да спрем външната намеса на ДПС и производната им формация ДОСТ в българската политика. Именно ние преди изборите спряхме влизането на над 300 хиляди псевдобългари, които дори не говорят, не четат и не разбират уж „родния“ им български език, но имат претенции да гласуват на българските избори и да определят кой ще бъде в законодателната, изпълнителната и съдебната власти на майка България.

В ход е план за неоосманистки ренесанс на Балканите. Няма как да допуснем това!

Уважаеми депутати, не забравяйте едно - България е на Балканите от 1400 години, а партиите идват и си отиват. Не продавайте българския национален интерес!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика