Вотът на недоверие най-вероятно по темите здравеопазване, социална политика и сигурност

2331
Вотът на недоверие най-вероятно по темите здравеопазване, социална политика и сигурност
Снимка: БГНЕС

„Здравеопазване“, „Социална политика“ и „Сигурност и отбрана“ са най-вероятните теми за вота на недоверие към кабинета, който БСП ще внесе. Това каза депутатът от БСП Жельо Бойчев.

„Започваме дейността си в новия политически сезон с инициатива за разговори с останалите политически сили за вот на недоверие към правителството. Едната тема безспорно е „Здравеопазване“, там колапсът е очевиден. За една година не беше направено нищо за промяна на управлението, финансирането и контрола на финансовите средства в сектора. Очаквам много тежка картина в здравеопазването“, подчерта Жельо Бойчев, цитиран от Фокус.

Михаил Миков: Ще предложим на опозицията да внесем вот на недоверие към правителството

"Ще обсъдим възможните вотове на недоверие към правителството в отделните сектори и ще предложим на тези, които претендират да са опози...

Той допълни, че от БСП ще обърнат внимание и на демографската катастрофа. „От там се извежда и чисто социалната политика, която отсъства в това правителство. Гледайки последните събития ми се струва, че много болезнено на преден план излиза и темата за отбраната и сигурността. Отново се върнахме в ситуация на тежки криминални случаи, за съжаление убийства“, добави депутатът.

Жельо Бойчев каза още, че преди конгреса на БСП през април предстоят важни месеци за партията. Основното предизвикателство пред нея е да спечели доверието на избирателите и да покаже, че е ясна алтернатива на управлението. Народният представител допълни, че е възможно в ляво да бъде издигната обща кандидатура за президентските избори. Необходими са вътрешнопартийни избори в БСП, за да се очертаят кандидатурите, които могат да получат доверие, коментира Бойчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика