ВСС дава хиляди левове, за да бъде оценен колко е мотивиран да работи

1151
ВСС дава хиляди левове, за да бъде оценен колко е мотивиран да работи
Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет (ВСС) е пуснал интересна обществена поръчка за предоставяне на консултантски услуги за подобряване на работата си. 

Заданието е публикувано в сайта на Агенцията по обществени поръчки (АОП), като от него става ясно, че ВСС има нужда от помощ, за да се мотивира за работа. В сайта поръчката е описана така "Предоставяне на консултантски услуги за подобряване на работата на Висш съдебен съвет с фокус към процеса по атестиране, мотивация, формиране на възнагражденията на магистратите и дисциплинарна практика на ВСС".

Изборите за нов ВСС ще бъдат през май и юни догодина

Изборите за нов състав на Висшия съдебен съвет от съдебната квота ще се състоят през май и юни. Това стана ясно на днешното заседание н...

Прогнозна стойност на поръчката е 316 хил. лв. без ДДС.

Предметът на изпълнението ѝ включва дейности като въвеждане на ефективни методи за оценка на мотивацията на магистратите. В рамките на това е необходимо да се разработи индивидуален план за развитие и указания към него за оценка на мотивираността на магистратите.

Поръчката включва и разработване на модел за формиране на възнагражденията и допълнителните придобивки на магистратите. В рамките на дейността е необходимо да се прегледа практиката на държавите членки на ЕС относно процедурите и правилата за формиране на заплатите им.

Ще бъдат организирани и посещения за обмяна на опит в две държави-членки. Според поръчката ще се изготви и окончателен вариант на модел за формиране на заплатите във ВСС.

Гражданският съвет към ВСС обсъжда алтернативни способи за решаване на възникнали спорове

Гражданският съвет към Висшия съдебен съвет ще обсъди възможностите за разширено прилагане на алтернативни способи за решаване на възни...

В заданието се посочва, че ВСС има нужда и от подобряване на дисциплинарното производство за съобразяване с международните стандарти и препоръки. В рамките на дейността е необходимо да се изготви на анализ на дисциплинарната практика и международните стандарти и да се разработи стандарт за провеждане на дисциплинарното производство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика