Върнаха делото на Станишев в прокуратурата

2704
Върнаха делото на Станишев в прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Съдия Александра Йорданова даде един месец срок на обвинението по делото срещу президента на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев да поправи грешките и да внесе делото обратно в съда, информира БЛИЦ.

Причината делото да бъде върнато е, че постановлението , с което обвинението предлага бившият премиер да бъде освободен от наказателна отговорност и да му се наложи само глоба, е с гриф секретно, съобщава "24 часа". Като физическо лице обаче лидерът на ПЕС няма достъп до класифицирана информация. По тази причина той не може да получи постановление за освобождаване от наказателна отговорност. Така му се нарушава правото на защита, мотивира се съдът.

СГС ще гледа делото срещу председателя на БСП Сергей Станишев за загуба на секретни документи

Софийски градски съд ще гледа делото срещу председателя на БСП Сергей Станишев за загуба на секретни документи. Заседанието ще започне...

Затова прокуратурата трябва да внесе постановлението за налагане на административно наказание във вид, в който той може да го получи. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд и от Прокуратурата увериха, че ще го сторят.

Припомняме, че Станишев е подсъдим за шест загубени документа от военното разузнаване по времето, когато е бил премиер. Делото към този момент така и не може да тръгне поради различни процесуални пречки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика