Вътрешният министър останал изненадан от прекъснатите дебати по вота на недоверие

1510
Вътрешният министър останал изненадан от прекъснатите дебати по вота на недоверие
Снимка: БГНЕС

Съществен пропуск на полицаите, веднага спряхме отпуската на шефа на Районното управление. Възползвал се е от нарушение на правилата. Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив ще реши каква отговорност да бъде понесена. Това каза вътрешният министър Валентин Радев в ефира на БНТ по повод вчерашното бягство на мъж от ареста. По думите му мъжът е пуснат до тоалетна, която не е била с по-засилени мерки за сигурност.

Избягалият в Ловеч го хванахме за 52 часа, аз се опитвам като министър да гледам тенденциите, допълни Радев и каза, че повечето избягали затворници биват хванати. Знае се, че не е тежко ранен ​П​ерата (Петър Низамов - бел. ред.). Новината е, че няма тежки наранявания, коментира стрелбата от снощи срещу Петър Низамов вътрешният министър.

Валентин Радев: Мотивите на вота на недоверие са пълни с популизъм

Мотивите на вота на недоверие са пълни с популизъм, няма нищо състоятелно. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев сле...

Нашата грешка е, че не успяхме да опазим Пелов, пазим всички граждани, стъпка ни трябваше, за да предотвратим две жертви. Продължаваме да получаваме сигнали за другия избягал затворник - Радослав Колев, поясни министърът по отношение на бягството на затворниците Владимир Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор.

Полицията не е премерила силите, с които отива в Ботевград. Ние гледаме ние какво сме направили, моята оценка е, че не са премерени силите. Много добре трябва да знаят колегите къде е границата. Доколкото знам, не е имало употреба на оръжие, уточни Радев по отношение на случилото се в ромската махала на Ботевград. Ние търсим нашите си грешки, а нашите грешки са това - непремерено усилие. Всички ние трябва да сме наясно, че МВР пази всички, поясни вътрешният министър.

Купуваме автомобили, дадохме им около 500 автомобила нови на полиция, на "Гранична полиция". Униформите, дрехите - платихме, заплатите - вдигнахме. Синдикатите, които ми дават много добри идеи - благодаря им. Става въпрос за 1000 полицаи с полицейски правомощия - това е записано в управленската програма - и ние го направихме, отговори Радев на критиките по отношение на МВР.

Петима областни директори на МВР ще бъдат наказани за това, че не са достатъчно активни по мобилните групи. Сега кандидатите за полицаи са достатъчно, нашата задача е да направим професията още по-привлекателна, стана ясно още от думите на вътрешния министър по отношение на обучението в системата на МВР.

Нинова: ГЕРБ изтегля държавата от сигурността

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев категорично не си е на мястото, но не е само това проблемът. Правителствата на ГЕРБ сист...

Вотът на недоверие на тема "Сигурност"

За мен беше изненада, че прекъснаха дебатите по вота на недоверие. Не ГЕРБ реши, че няма нужда от дебати. Ние бяхме подготвени. Останах изумен, че никой от опозицията не иска да говори. Не изчерпаха времето за изказвания, коментира и дебатите около вота на тема "Сигурност" Валентин Радев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика