"Възраждане" иска оставката на правителството, подготвя протест (ВИДЕО)

14376
"Възраждане" иска оставката на правителството, подготвя протест (ВИДЕО)
Снимка: Пресцентър на "Възраждане"

"На 27-ми януари 2020 г. (понеделник), от 12.00 ч. пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще се проведе граждански протест срещу управлението на кабинета Борисов 3.

Протестът е национален и ще обедини недоволството от настоящия престъпен режим на управление в България. Очаква се в столицата да пристигнат хора от цялата страна, за да поискат оставката на властимащите.

Протестът се организира от "Възраждане" и граждани в отговор на реакцията на министъра на регионалното развитие и благоустройството и неговия политически кабинет при тяхно посещение в МРРБ през изминалата седмица", обявяват от партията.

На 16-ти януари, лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов оповести в социалните мрежи, че с представителна група ще посети министерството, за да получи отговори на зададени въпроси за състоянието на язовирите в страната.

"В резултат на това, към групата от "Възраждане" се присъединиха разтревожени граждани, които също търсеха отговор. Хората влязоха мирно в министерството с молба за среща, но получиха единствено арогантно поведение.

Посрещнаха ни във фоайето и се опитаха да ни отпратят. Излъгаха ни, че ще допуснат двама наши представители, а после отказаха. Повикаха жандармерия и полиция, за да ни изгонят, снимаха ни и ни заплашваха.

Мая Манолова: Новото ВиК дружество е мега схема за източване на пари

"Това е една мега схема за източване на пари, с която се надгражда до сега съществуващата. Преди една година и половина бяха отделени п...

Полицай се държа арогантно и крещя срещу нас. Така ние, гражданите, бяхме нежелани и отпратени от нашето министерство - от хората, които са наши подчинени и на които ние плащаме заплати. Те се крият, защото не желаят да разкрият какво се случва!

Готвят ни държавно ВиК и след това концесия за 35 години от чуждестранен инвеститор, а това значи с пъти по-скъпа вода за бедния български народ и водомер дори за всеки селски кладенец.", каза Костадин Костадинов на излизане от Министерството.

Часове след това, българските медии публикуваха съобщението на пресслужбата на Министерския съвет, че Държавата учредява еднолично акционерно холдингово дружество с държавно участие "Български ВиК Холдинг" ЕАД - София.

Държавата реши да се оправя централно с ВиК дружествата - с нов холдинг

Правителството създава ВиК Холдинг - София с капитал от 1 млрд. лева, съобщи по време на редовното правителствено заседание регионалния...

Новата мега структура ще е с капитал от 1 млрд. лева, който ще се формира чрез парична вноска от държавата. Така думите на Костадинов се потвърдиха само след няколко часа", посочват от партията. 

"Това е поредният милиард, който ще "потъне" неясно къде. През 2018-та държавата отпусна 500 млн. лева за ремонт на язовири. Днес голяма част от тях не са ремонтирани. Например яз. Огоста до Монтана заплашва да залее целия град. Освен това водата му е заразена и получи ли се разлив, ще сме свидетели на хуманитарна и екологична катастрофа.

През същата година, още 12 млн. лв. "бяха наляти" в нова държавна фирма за язовирите. Какво се случи с онези 500 млн. лв.? А с онези 12 млн.? А с последните от миналия месец?", пита председателят на "Възраждане".

"Възраждане" поиска забрана на вноса и изгарянето на боклук в България

От "Възраждане" са внесли предложение в Министерски съвет за спиране на вноса и изгарянето на боклук в България, съобщават от партията....

"За съжаление, в страната ни с бързи темпове се реализира така наречения "африкански сценарий". Управляващите се стремят да дадат водите на България на концесия по модел, чрез който са приватизирани водите на много африкански държави.

За българския гражданин това означава скъпа вода и липса на безплатен достъп до какъвто и да било водоизточник. При отдаване на концесия на изворите и подземните води, водомер ще трябва да има на всеки селски кладенец.

"Реализирането на държавно ВиК дружество е поредната изгодна за правителството, но неизгодна за българските граждани сделка. Това не бива да се допуска, защото след златото това ще е вторият жизненоважен природен ресурс, който ще бъде окупиран.", коментира още Костадинов.

Той призова също така, всички граждани да се включат в протеста на 27-ми януари 2020 г. (понеделник), от 12.00 ч. пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на който ще бъде поискана оставката на кабинета и целия управляващ режим.

"Събитието за протеста се разпространява активно и има широка обществена подкрепа!", посочват още от движението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика