"Възраждане" обяви: Вече не признаваме правителството на ГЕРБ (ВИДЕО)

45205
"Възраждане" обяви: Вече не признаваме правителството на ГЕРБ (ВИДЕО)
Снимка: Пресцентър на Възраждане

От "Възражданe" и симпатизантите на партията подписаха документ, с който обявиха, че вече не считат официалната власт за представителна на българския народ, предаде репортер на Actualno.com .

"Водени от правилото, че всички хора са създадени равни, че се раждат свободни и че разполагат по рождение с неотменимите права на живот, свобода и стремеж към щастие и достоен живот, народите създават управления, които да гарантират всички тези права.

Всяко управление обаче се крепи на съгласието на управляваните да бъдат управлявани. Щом властта започне да бъде упражнявана в противоречие с горепосочените основни човешки прави и свободи, народът има пълното право да я премахне и да учреди ново управление.

Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна, защото злоупотребите, престъпленията и посегателствата над личната чест и достойнство, извършвани от правителството в продължение на десетилетия, не заплашват просто правата и свободите ни, а самото съществуване на народа и държавата", посочват от партията.

"Ето защо ние, представителите на българския народ, събрани на Народно събрание в София на 14 март 2020 г., заявяваме, че не признаваме повече юрисдикцията на престъпното правителство, обявяваме го за свалено, управлението му за приключено и декларираме пълната си решимост да премахнем всички негови представители в държавното и местното управление", заявяват от движението, като допълват, че всички участвали в разграбването на ресурсите на страната, трябва да бъдат съдени.

Преди подписване на документа, лидерът на партията Костадин Костадинов изчете пред присъстващите, какви са причинените щети от страна на правителството към обществения интерес.

"Възраждане" и "Мир" също поискаха незабавна оставка на правителството

Още две партии, този път извънпарламентарни, поискаха оставката на правителството на Бойко Борисов. Като мотив за исканата оставка и дв...

Ето какви са те:

• Обезлюдяване на страната ни и превръщането й в територия, от която младите, образованите и семействата с деца се евакуират.

• Отравяне на въздуха и водите ни и превръщането на българската земя в депо за безконтролно изгаряне на отпадъци.

• Продажба на нашите природни богатства на безценица.

• Съсипване на стопанската среда и чрез непосилен административен гнет, поставяне на колене на българската икономика и предприемачески дух.

От партия "Възраждане" алармираха за неправомерни арести по време на протестите за водата в Перник

"Обект на политическа репресия станаха Ангел Георгиев и Веселин Вешев. Двамата бяха показно арестувани, макар и встрани от протестиращи...

• Превръщането на прокуратурата в печатница на индулгенции за престъпниците и в машина за преследване на несъгласните с политиките му.

• Унищожаване на цели отрасли на селското стопанство и от износители на храни - ни превърна във вносител на почти всички храни.

• Допускането на агенти на влияние, финансирани отвън, да прекрояват законодателството ни според интересите на спонсорите си.

• Превръщането на правосъдието във фарс, допускане на противоречива практика и чрез дългите, сложни и скъпи процедури практически лишаване на народа ни от него.

• Прокарването на лобистки закони в ущърб на обществения интерес и в полза на определени съсловия – частни изпълнители, застрахователи, банкери.

"Възраждане" се оплаква от полицейско насилие (ВИДЕО)

Видеоклип с арест на мъж на средна възраст разпространи политическа партия "Възраждане". Твърдението на партията е, че арестът е напра...

• Отказ да реформира жизненоважни обществени системи - образователната, социалната, здравеопазващата и пенсионната, като практически лиши народа ни от тях.

• Изхарчването без нашето съгласие на многомилиардни кредити, които ние, децата и внуците ни, ще изплащаме дълго след като си отиде.

• Ликвидирането на гражданското общество чрез овладяване профсъюзните и граждански организации, от корективни за работата му ги превърна в гротескни свои патерици.

• Подготовка за ликвидирането на българския лев и замяната му с чужда валута.

• Създаването на армия от чиновници, издържани от всички нас, но верни само нему и използвани единствено за поддръжка на властта на правителството над народа.

Борисов и правителството унищожавали народа, "Възраждане" иска оставките им

Притеснени от факта, че държавата учредява еднолично акционерно холдингово дружество с държавно участие "Български ВиК холдинг" ЕАД &nd...

• Подпомагането на престъпността, за да живее народа в страх и мизерия и да разчита на „защитата“ на правителството.

• Разрушаването отбранителната ни система и излагане на страната ни като беззащитна плячка на всеки враг.

Преди да изчете въпросните точки, Костадинов даде думата на различни граждани за мнения, като посочи, че всички са равни.

Сред предложенията на гражданите бяха връщането на задължителна военна служба, ограничаването на чужди неправителствени организации от българското образование. край на извънданъчното доплащане за здравеопазване и образование.

Припомняме, че от партията организираха антиправителствени протести, като посочиха, че по време на провеждането им са извършени полицейски репресии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика