"Възраждане" предлага пакет от мерки за излизане на България от кризата

4156
"Възраждане" предлага пакет от мерки за излизане на България от кризата
Снимка: БГНЕС

Партия "Възраждане" представи пакет от мерки, които да се предприемат за излизане на България от кризата и преосноваване на българската държава.

На пресконференция в БТА председателят на партията д-р Костадин Костадинов заяви, че гражданите вече не вярват на нищо, което е установено като държавен ред.

От партия "Възраждане" влязоха в Съдебната палата, за да връчат оставката на Гешев (ВИДЕО)

От партия "Възраждане" търсят главният прокурор в Съдебната палата, за да му връчат оставката, стана ясно от видео на лидера на партият...

"България е в ситуация, в която са се намирали държави, които след това са изпадали в състояние на революция. Инатът на управляващите да подадат оставка води страната към хаос и гражданска война", категоричен бе той, допълвайки, че в една гражданска война няма победители и победени, а само победени.

По тази причина от "Възраждане" настояват да се въведат редица спасителни действия за възстановяването на държавата.

Костадинов открои 3 основни мерки, които в момента са най-неотложни, а именно: оставка на кабинета Борисов и нови избори, насрочени до 2 месеца. На второ място - оставка на главния прокурор Иван Гешев, който с действията си показал, че поставя себе си над закона. Според него именно оставката му е единствената гаранция, че законността отново се е завърнала в прокуратурата.

Друго искане на "Възраждане" е създаване на специален трибунал, който "да съди престъпниците за националната катастрофа, в която в момента се намира България". Костадинов поясни, че става въпрос за хора, управлявали страната през последните 30 години.

От своя страна организационният секретар на "Възраждане" инж. Николай Дренчев обясни, че след излизане от настоящата ситуация трябва да се тръгне към възстановяване на българската държавност. Това по негови думи включва изчистване на системата за вътрешен ред и сигурност, както и изчистване и стабилизиране на правосъдната система.

Искра Михайлова: На площадите сме хора, които отказваме да участваме в схеми и далавери

Гневна съм. Признавам. Не владея политическото говорене и дори да звучи скандално, не се опитвам да го овладея. Чувствам се като във во...

Освен това от "Възраждане" искат професионализиране на външната ни политика, така че да се даде възможност на нашата дипломация да ни представи пред света по един съвсем различен начин от досегашния.

"Възраждане" се обяви още за ревизия на прехода, отмяна на концесиите, ощетяващи националния интерес и референдума за членството ни в ЕС и НАТО.

Дренчев открои и мерките за подкрепа на родителството и преодоляване на демографската катастрофа, включващи отмяна на Закона за социалните услуги и връщане на законодателството към състоянието му от 2019 г. По негови думи се предвиждат и мерки за бюджета и финансите, за здравеопазването, образованието за запазване на националния ни суверенитет, както и такива за по-ефикасното управление на държавните ресурси.

От "Възраждане" настояват и за създаване на цялостен модел за развитие на страната за десетилетия напред, както и за прозрачност по отношение на изразходването на всички публични средства.

Координаторът на район "Подуяне" Ивайло Антов представи и икономически мерки, които могат да бъдат приложени след въвеждането на останалите мерки и придобиване на суверенитета на държавата.

Костадинов: Имаме запис, че агенти на ДАНС заплашват наши учредители, защо не проверят регистрацията на ДПС?

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе иск в СГС за заличаване на регистрацията на политическа партия "Възраждане" и нейното разпуска...

Сред тях са въвеждане на електронното правителство, без което административната тежест по негови думи е огромна и икономиката буксува; премахване на порочните практики в Министерството на земеделието и дострояването на АЕЦ "Белене" и осигуряване на енергийната ефективност на държавата.

В заключение Костадинов призова гражданите да се съберат на 2 септември пред бившия Партиен дом, където вече ще заседават депутатите, за да не допуснат те да се опитат да "продължат да издевателстват над бъдещето на България".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика