Захариева: В Брюксел никой не пита за НДК

2752
Захариева: В Брюксел никой не пита за НДК
Снимка: БГНЕС

В Брюксел никой не ме е питал за случващото се около НДК. Това заяви по Нова телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Тя изрази съжаление, че общественото внимание у нас било концентрирано върху това колко пари ще ни струва председателството на ЕС, а не върху целите, които България ще се стреми да постигне тогава. „Важно е да установим има ли злоупотреби, кой ги е извършил или не, и това ще затвори темата“, заключи първият ни дипломат.

Мария Габриел заяви, че скандалите около НДК не се чуват в Брюксел

От това, което виждам в Брюксел, такъв риск не съществува. Много ясно показахме какви са нашите приоритети. Много е важно, че работим в...

Захариева обясни, че програмата за председателството ще бъде конкретизирана в края на годината. Причината това да стане чак тогава не била забавяне от страна на правителството, а необходимостта да се изчака какво ще е изпълнението от страна на сегашния председател на ЕС Естония. Така щяло да се види кои досиета ще останат за времето, когато България ще поеме позицията.

Според Захариева българското европредседателство вероятно ще съвпадне с дебата за бъдещето на ЕС.

„Готови сме да подпишем договора, новото правителство в Македония също подава такива сигнали“, каза външният министър във връзка с очакванията на 2 август двете страни да подпишат договор за добросъседство. За слуховете, че има противоречия в Скопие по отношение на споразумението, Захариева коментира, че „всичко е в техните (на македонците) ръце. Ако те не са готови – да се сърдят на себе си“.

 

Ген. Атанасов: Борисов си отива от политическата сцена

НДК е много симптоматичен случай, който показва дефектите на властта. Сега е в ход следващата серия в тази театрална постановка, която ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика