Заради скандал "ГЕРБ - Радан Кънев" Ненчев официално показа договорите на "Терем"

4458
Заради скандал "ГЕРБ - Радан Кънев" Ненчев официално показа договорите на "Терем"
Снимка: БГНЕС

Общо 14 са договорите, които е сключил военният завод „Терем” от 1 януари 2015 година до настоящия момент. Това става ясно от писмен отговор на министъра на отбраната Николай Ненчев до предшественика му и настоящ депутат от БСП Ангел Найденов.

Темата с договорите стана особено актуална, след като от ГЕРБ избухнаха със специална декларация срещу ДСБ и Радан Кънев. Едно от обвиненията беше, че човек от неговата кантора има договор с „Терем”, а защо било нужно, след като заводът си има юристи.

ТЕРЕМ няма договор с кантората на Радан Кънев, но е назначил негов кум

Военноремонтният завод ТЕРЕМ няма сключен договор с кантората на Радан Кънев. Това заяви председателят на Съвета на директорите на друж...

От справката на Ненчев се вижда, че договор за правни услуги действително има – с Васил Танков, който от ГЕРБ посочиха като кум на Радан Кънев. Контрактът е на стойност 2600 лева на месец, като става въпрос за правна помощ по отношение на вещно, облигационно, търговско и фирмено, административно, трудово и осигурително; даване на юридически консултации, свързани с търговската дейност, подготвяне на проекти на договори, изготвяне на книжа по фирмени производства.

Всъщност този договор е и най-скъпият в справката на Ненчев. Впечатление обаче прави и договорът с Илия Ангелов Илиев. За 1200 лева месечно той оказва „логистична и техническа помощ на членовете на Съвета на директорите на „Терем” ЕАД в процеса на изпълнение на задълженията им, включително при организиране и осъществяване на служебни пътувания в страната и чужбина”. Не е ясно дали този Илиев е шофьорът, за когото от ГЕРБ говореха, че е назначен специално от председателя на директорския борд на „Терем” Стоил Яков. Яков беше посочен от партията на Борисов като човека на Радан Кънев в завода и изрично каза, че „Терем” няма юридически отдел, а само един юрист, който към средата на март е в майчинство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика