Защо съдия Адамова е съдена по баща ѝ, а не по работата ѝ, питат журналисти

33629
Защо съдия Адамова е съдена по баща ѝ, а не по работата ѝ, питат журналисти
Снимка: БГНЕС

На всеки може да му се случи негов близък да извърши нещо нередно, да влезе дори в затвора. И е безумие заради това ти да страдаш. Затова и 50 магистрати веднага подкрепиха съдия Аглика Адамова, казаха в един глас журналистите Петя Владимирова и Мирела Веселинова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Аглика Адамова беше гласена за заместник-правосъден министър, но в медиите се появи информация за баща ѝ Величко Адамов - ректор на на Стопанската акамедия в Свищов. Той беше свързван със съдебния лобист Красимир Георгиев - Красьо Черния.

Фондацията на правосъдния министър не е докладвала дейността си за три години назад

Справка в регистъра на Министерството на правосъдието за организациите в обществена полза сочи, че в последните три години - 2011, 20...

Вчера прочетох, че авторите на информацията за баща ѝ са се извинили с половин уста, защото не знаели, че тя не поддържа връзка с него. А ако беше поддържала, щеше да има значение ли и нямаше да се гледа какво е свършила тя, само защото е дъщеря на баща си, попита Владимирова.

Нека да припомня, че съдия Адамова отмени отказ на прокуратурата и следствието да се разкрие информация какви следствия е водил Делян Пеевски. Съдия Адамова си спечели възможността да отиде в Страсбург и да бъде оценявана от чужди експерти, тя има отлични оценки като експерт и не е забавяла и едно дело – за какво говорим тук въобще, добави Владимирова.

Служебният премиер Георги Близнашки трябва да реши въпроса още днес. За мен е абсурдно да се кляка пред всеки скалъпен компромат. И правосъдният министър Христо Иванов също трябва да заеме позиция. Според мен случаят със съдия Адамова е част от кампания конкретно срещу Иванов, посочи Веселинова. А Владимирова попита дали задкулисието не поведе кампанията точно заради решения на съдия Адамова като това по случая с водените от Пеевски следствия.

И нека се направи паралел – при назначенията на съдия Красимира Медарова и Ваньо Танов критиките бяха за конкретни техни действия в миналото. Със съдия Адамова няма нищо такова. Затова и премиерът Близнашки трябва да е наясно, че натискът по отношение на съдия Адамова изобщо не може да се сравнява със случаите „Медарова” и „Танов”, завърши Владимирова.

Служебният правосъден министър бил със спрени адвокатски права

Христо Иванов - министърът на правосъдието в новия служебен кабинет, е бил лишен от правото да упражнява адвокатската професия в послед...

В подкрепа на безупречната репутация на съдия Адамова се подписаха следните магистрати:

Съдиите от АССГ Антоанета Аргирова, Боряна Бороджиева, Бранимира Митушева, Весела Андонова, Весела Павлова, Весела Цанкова, Веселина Женаварова, Владимир Николов, Галин Несторов, Десислава Корнезова, Деница Александрова-Митрова, Диляна Николова, Доброслав Руков, Ива Кечева, Калин Куманов, Камелия Стоянова, Камелия Серафимова, Красимира Милачкова, Любка Стоянова, Мария Николова, Мартин Аврамов, Маруся Йорданова, Милена Славейкова, Наталия Ангелова, Николай Ангелов, Полина Якимова, Росица Бузова, Росица Драганова, Славина Владова, Татяна Жилова, Юлия Тодорова. В защита на съдия Адамова застават още и магистратите от Върховния административен съд Александър Еленков, Диана Добрева, Искра Александрова, Лозан Панов, Марина Михайлова, Маруся Димитрова, Милена Златкова, Николай Гунчев, Соня Янкулова и Теодора Николова. Председателят на Софийския районен съд Методи Лалов и зам.-председателят на ВКС Красимир Влахов, Както и съдиите от провинцията Деница Вълкова, Мария Ницов, Мария Попова, Даниела Драгнева и Лилия Александрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика