"Зелените": За властта остана само PR-ът, Пеевски е пазен и си купува спокойно

2616
"Зелените": За властта остана само PR-ът, Пеевски е пазен и си купува спокойно
Снимка: БГНЕС

Добрият PR остава най-ефективното оръжие на управляващите да останат на власт. Това е основната констатация за качеството на управление на второто правителство на ГЕРБ от страна на ПП "Зелените".

След като 15 месеца залъгват обществото, че са на път да осъществят радикални промени в съдебната власт, само ден преди доклада за напредъка на България по Механизма на сътрудничество и проверка поискаха оставката на Висшия съдебен съвет, с който иначе работят толкова добре, иронизират тънко "Зелените".

Депутатите се скараха дали ГЕРБ и Реформаторите не се подмазват на ЕК

Това не е първият ВСС, на когото се прекратява предсрочно мандатът. Това заяви депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров във връзка със снощнат...

Не остава съмнение целта да се разграничат от негативите в доклада. И да се запази властта от медии, банки и съд на депутата Делян Пеевски. За това говорят и продължаващите покупки на активи от негова страна. Видимо, към тази кризисна акция без конструктивна цел се присъединява цялата управляваща коалиция, констатират "Зелените".

Да припомним, че Цветан Цветанов беше окончателно оправдан и по последното заведено срещу него дело точно в деня на искане на оставката на ВСС. Борисов нееднократно и публично обещаваше, че каквито и да е промени в съдебната власт няма да засегнат мандата на Сотир Цацаров и сегашния ВСС, казват още "Зелените".

Заявяваме отново, че подкрепяме предложенията, направени от вече бившия съдебен министър Христо Иванов, и подчертаваме, че дори и съвкупната оставка на ВСС няма да промени начина, по който системата очевидно обслужва интересите на управляващата коалиция и ДПС. Качествена промяна може да бъде постигната само с въвеждането на контрол върху неограничената и безотчетна власт на главния прокурор, чрез създаване на институция по примера на Румъния, с правомощия независимо да разследва корупцията по високите етажи на властта, казват "Зелените".

И докато независимостта на съдебната власт е перфектното оправдание за това, че искането на оставка може да остане на практика безрезултатно, истинският лакмус за отношението на властта към задкулисието остава одобрението на кандидатите за строеж на нови 60 км. от магистрала "Хемус". Подкрепата на правителството и парламентът за офертите на Пеевски и Валентин Златев за близо 1 млрд. лева за пореден път ще даде ясен знак, че приятелите на премиера държат здраво инициативата, смятат "Зелените".

И "добри" и "лоши" съдии: Декларацията на ГЕРБ и РБ е намеса в съдебната власт

Декларацията на управляващото мнозинство от страна на ГЕРБ и РБ, в която те искат разпускане на Висшия съдебен съвет (ВСС), е наме...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика