10-те следващи обекта по списъка Кьовеши

3795
10-те следващи обекта по списъка Кьовеши
Снимка: Росен Йорданов

Желязото се Кьовеши, докато беши горещо, а се нагорещяваши с помощта на Магнитски импулси. Освен тази изтъркана смешка, имаме и тази, че се оформя българска махала в Дубай, където се гушат съвременните хъшове, за да се стоплят, низвергнати от властите.

Кого ли още ще погне Европейската прокуратура в опит да дръпне България назад и да унижи собствената ни правосъдна система? Имаме някои догадки.

1. Фурмите за коронавируса. Страсбургската институция няма да забрави като българското общество, че фурма никой не видя. А ще им мине срокът за годност, а и нещо повече - ще им изтече и давността за разследване. Възможно е и да са под запор заради Магнитски и връзката с Пеевски, но трябва да се знае, за да не идат зян. А и Кьовеши, за да намали сладкото, кекса го прави с фурми вместо с рафинирана захар.

2. Зайчарника. Толкова европейски средства бяха вложени в прословутия зайчарник, а досега в потребителската кошница ни на българин, ни на европеец, не е влязъл банкянски заек. Уж инвестираме в щастливи зайци, пък то няма дори някакъв натопорчен заек.

3. Пътищарите и техните пъдари. Цакат ни с асфалта, но хайде, нас кучета ни яли. Ами като европейците тръгнат да се връщат по населените си места в Турция за празниците, нали и те си трошат колите?

4. Капитан Андреево. Входът на Европа е вход за едни, а мащеха за други. И изход за трети. Но пък за четвърти очевидно е място за страхотни врътки, от които не влиза десятък ни в родната, ни в европейската хазна.

5. Стадионите в Пловдив. Европейците нямат къде да играят финалите на турнирите си и от години чакат държава, община и частници да запретнат ръкави, да вложат средства и да направят стадиони по най-последен писък на УЕФА. Но няма и няма. Очевидно имат нужда от румънско подсещане, за да сложат вече козирки и терени, да издават акт 16, нищо, че е недостроено и тухлите са сложени накриво.

6. НСО. Автопаркът само на Националната служба за охрана надвишава в пъти автопарка на цялата администрация на Нидерландия, а по-лошото е, че не карат дори електрически коли. Ако не започнат да возят големците с тандеми и тротинетки, НСО може да бъде обект на разследвания поради завишено излъчване на вредни емисии.

7. Кръчмите в България. Сигурно сте забравили, но Кьовеши не е, че по време на пандемичните влез ми - излез ми намалиха ДДС-то на заведенията, но цените не просто не спаднаха, а тръгнаха нагоре. Сега цената на една салата с една малка гроздова е колкото нов ляв бек на Челси. Европейската прокуратура се вълнува много от бакшишите в тоя случай, които ако са 10%, става дума за милиарди, влезли в сивата икономика.

8. Бездомните хора. Според Евростат всеки трети бездомен човек в България притежава поне по 10 фирми с общо поне по 10 милиона дългове към НАП, НОИ и Европейската централна банка. Факт е, че сме страната с най-богатите бедни хора, но освен повод за гордост, е и повод за тревога, защото европейчани не крият, че завиждат на успелите българи и много обичат да ги слагат в списъци и да ги изнудват.

9. Военно-промишленият ни компекс. Един от най-големите ни комплекси е, а според някои той избуява и покрива огромна част от поръчките за Украйна, а според други не сме пратили дори рисунка на патрон. Очевидно в тази биполярност се укриват средства или се пренасочват в нечий джоб, а можеше тия средства да отидат за някой проект на Грета Тунберг за производството на екологично чисти снаряди, захранвани със слънчев лъч и ветровит полъх вместо с барут и тротил.

10. Варненското езеро. Удълбочиха го, за да има място за повече фекални разливи, в които да виреят кафеви водорасли, известни като келп. Взе се субсидия за тази суперхрана, но българинът и европеецът не я получиха на трапезата си и сега ще се наложи да ядем буболечки. В кафевите води потънаха свежи пари, а европрокуратурата не обича да гладува.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...