Глъчка в Зайчарника

21657
Глъчка в Зайчарника
Снимка: Facebook/ Бойко Борисов

При разпуснато Народно събрание и назначен служебен кабинет животът на широките обществени слоеве няма да се промени особено - следизборната обстановка бързо стана предизборна, а животът продължава по обичайния си конституционен и граждански ред.

Радикална промяна обаче настъпва в начина на живот на един лидер, който слиза от служебната си джипка и се лишава от този вълшебен 4х4 атрибут.

Няма да има обиколки по строителни обекти, няма да се извозват актуални министри, няма да се качват на политически автостоп чужди кметове и лица от конкурентни проекти. (Джипката имаше и такива политически функции - приобщаването на различни опоненти на ГЕРБ, които след една разходка в джипката рязко стават гербофили.)

Затова, ако не се намери бизнесмен да прати като подарък някоя джипка (дори да е без кюлчета и плеймейтки), Борисов ще свие пространствено политическата си активност до стените на Зайчарника в Банкя.

Прочутият Зайчарник - така го нарича Борисов - е пристройка към родната му къща в Банкя, за която се заговори покрай Апартаментгейт. Враговете му я наричаха “втора къща” и се съмняваха, че не била хептен законно вдигната.

Сега Зайчарника става център на гербавата просвета, култура и кампания.

15 топ-предложения за следващ президент на БФС

Боби Михайлов се оказа по-бетониран от Лудогорец за позицията си в социално дистанцирания от света български футбол. Няма и две години ...

Филмовото студио Джипка Пикчърс става Зайчарник Пикчърс.

Очакваме всеки ден там да се събират експерти и бивши министри, остриета на партията и надъхани калинки.

Борисов ще лежи и пъшка под тежестта на задачата с все по-висока трудност - пак да печели избори, когато почти всички останали се мъчат да го изчегъртат.

Експертите ще говорят умно и сериозно. Ще рецитират успехи, ще унищожават словесно обръчите от врагове (но НЕ и Догановите обръчи, с тях може да се играе дискретно).

Лидерът ще ги прекъсва насред рецитала, насред изречение, всеки път, когато му хрумне някакво остроумие, а присъстващите вежливо ще хихикат на смешките му и ще припяват като бек вокали.

ТРИФОНИАДА (Трето действие, първа сцена)

Историческа пиеса за събитията около връчването на Втория мандат за съставяне на правителство, когато мандатът беше за малко в партията...

Този политически щаб и филмово студио в Зайчарника ще бъде охраняван от зайци - гербавия комсомол МГЕРБ, воден от Георг Георгиев, който е винаги готов да свика една жива верига млади герберони, които да защитят лидера си, когато нищо не го заплашва.

При така напрегнатата политическа обстановка не е изключено лидерът от претоварване да компрометира здравето си - другия месец той става на 62, сума време е управлявал еднолично и за още драпа. Това е нечовешко натоварване, независимо колко комично го прави да изглежда самият пациент.

Но в случай на по-сериозно разклащане на здравето, помнейки добрините му, все някое отговорно лице ще прати до Зайчарника медицински хеликоптер или дрон с шефа на Пирогов или професор от друга отзивчива болница, където Борисов е правил циркове и благодеяния.

 

Автор: Г-н Балев, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...