На Диванчето на ПРАС-ПРЕС. Блиц интервюта

16144
На Диванчето на ПРАС-ПРЕС. Блиц интервюта
Снимка: Pixabay.com

Не всички имат възможност и желание да положат морни бузи на диванчето на Слави Трифонов.

Затова поканихме като гост автор лайф-стайл журналиста Анна Цолова да седне на едно трикрако столче и да препита на Диванчето на ПРАС-ПРЕС звездите от политическия шоубизнес, които не бяха поканени или не уважиха Слави.

Ани Цолова по принцип ни води курсове по коректна журналистика и възпитание на чувствата, но за нашия проект с Диванчето даде мълчаливо съгласие; може би защото забравихме да я питаме пряко, така че участието ѝ в проекта “Диванчето на ПРАС-ПРЕС” е, така да се каже, духовно.

Интервютата са блиц, защото обичаме кратките форми, но и за да напомним, че думата блиц в журналистиката носи и значение, различно от “бомбастичен сайт с анално селфи”.

Свидетелите на Цацаров

Ани: Моите първи гости са прокурор Кешев и Конпира, двама висши представители на сектата Свидетели на Цацаров: Здравейте, кажете на нашите читатели какво означава името на сектата ви.

Кешев: Вие може би не знаете как е на латински “свидетел”. Съществува такъв постулат от Римското право: един свидетел не е свидетел. Знаете ли как е на латински?

Ани: Знам, но няма да кажа!

Конпира: Тестис унус, тестис нулус. Аз съм ляв свидетел, колегата е десен, понякога се разменяме.

Ани: Страхотно. А какво правите, когато Цацаров ви прати да проверявате Владислав Горанов? В смисъл, че финансов министър живее без пари в имот на кръстника си в апартамент за приказен лайф-стайл.

Кешев: Аз си имам с Горанов една игра. Гледаме се един друг страшно, както Слави Трифонов гледа Цацаров. Състезаваме се кой ще издържи най-дълго без да се разсмее.

Ани: А вие, г-н Конпир, как процедирате вие с такъв един обект на проверка като волния наемател Горанов?

Конпира: Аз много обичам процедурите. И даже, когато сме си само двамата с г-н Горанов и никой не може да ни чуе, аз обичам да казвам: ЗАКОНЪТ Е НАД ВСИЧКО! НЯМА НЕДОСЕГАЕМИ!

Ани: И той какво ви отговаря.

Конпира: Той вика: не ме докосвай! Шти дам, вика, 5 лв, само спри да ми лижеш подметките.

Ани: И много ли по пет лева сте спечелили?

Конпира: Не го правя за парите.

Ани: А какво обичате да правите с Иванчева и Петрова?... Не! Като ви гледам физиономиите, не искам да знам. Край на интервюто, бъдете здрави и по-далеч от мен!

Шиши и неговата майка също

Ани: Пристигат моите следващи гости и относителната корпуленция в ателието нараства застрашително. Това са г-н Шиши и неговата Майка. Откровено казано, много се радвам, че интервюто е фейк и не се налага да гледам тези субекти в натура. Все пак да попитам: г-н Шиши, как пишете закони, без да се вестнете в парламента?

Шиши: Не се правете, Ани! Не се правете, че ви страхувам!

Мама: Успокой се, мон Шиши. Всичко това е наужким. Фейк интервю.

Шиши: Въпреки това се ядосвам! Невъзпитано е!

Ани: Кажете ни все пак къде написахте Закона за медиите?

Мама: Аз ще отговоря. Закона за медиите е продиктуван Свише. Написан е на златни скрижали, които Шиши изрови от пясъците на дубайските плажове. Надписите на скрижалите бяха проучени в най-реномирани храмове на науката като УНИБИТ…

Ани: Добре, добре, вярвам ви като на родна майка. Довиждане и сбогом.

Волен, Маша и Мечока

Ани: Следващите ми гости са странна двойка, в лайф-стайл рубриките тъкмо такива харесваме - това са Волен Сидеров и Маша Захарова, висш дипломат, говоритеел на Външното министерство на Руската федерация. Здравейте, добре дошли, кажете на нашите читатели какво ви събра, как си станахте близки? Какво може да привлече една млада жена с блестяща имперска кариера към застаряващ политик с противоречива кариера като вас, г-н Сидеров?

Волен: Най-общо казано, Маша ме харесва. Аз не мога да ѝ предложа златен пръстен, и двамата сме семейни, ала мога да ѝ покажа Златен пръст. Златният пръст на българската стабилност аз съм го вадил в най-различни ситуации. Откъде точно съм го вадил е също любопитна тема…

Ани: Ouch!...

Волен: ...която няма да засягам сега. А Маша е една прелестна жена с малки цици, както казваше Божидар Димитров. Обещал съм ѝ нови гърди, ако стана евродепутат! А в тази връзка искам да кажа нещо за свободата на словото, свободата на изразяване, недейте казва отново ouch, Ани, знам че сте страдала! Искам да кажа, че Руската федерация, тоя мечок на световната дипломация, е доста феминизирана държава в някои отношения и например Маша Захарова има от сватбата си в Ню Йорк полуеротични снимки, но това не представлява обществен проблем. Нали така, голубчик?

Маша: Так точно!

Волен: Ще ви кажа нещо романтично за вашата рубрика. Започва зима, но ще дойде утрото след пролетния дъжд и то ще удължава дните, за да могат двама влюбени по-дълго да споделят светлина. Ще свети зарево и ще звънят реките, и млечната мъгла ще се разстила - пухкава и бяла кат мечок. Това е от една стара песен, но както се казва на лайф-стайл език - вие сте твърде млада, за да я знаете.

Ани: Вие отговорихте на всичките ми лайф-стайл въпроси, преди да ви ги задам. Благодаря ви и всичко хубаво, довиждане.

Президентът и Дамата с шпорите

Ани: Последните гости в нашето ателие за лайф-стайл и бръснеща журналистика са президентът Румен Радев и неговата съпруга. Здравейте, вие сте хубава светска двойка с романтична история. Да ви попитам направо като летец, г-н Радев - вдигате ли самолета?

Мързел

Линее нашта българска държава: Юнак Балкански непробудно спи, Борисов го мързи да управлява, а Корни я мързи да го смени. Валерката...

Радев: Зависи кои самолети се закупят за ВВС.

Ани: Ако все пак се финализира сделката за F-16?

Радев: Карате ме да се оригвам на Цветан Цветанов.

Ани: Това не беше светско! Я ми кажете пак онова за ПТП гейт, то беше много светско.

Радев: Зачестилите скандали с пътнотранспортни произшествия, в които се опитват да замесят хора от семейството ми, няма да се превърнат в индулгенция за безобразията на управляващите. Спомняте си как се внушаваше, че съпругата ми шпори по софийските улици мерцедес на НСО като някой автоджигит.

Ани: Страхотно е, наистина! А вие, Деси, много хубаво сте се научили да мълчите, поздравявам ви.

Патриотични игри

„Патриотизмът е последното убежище на негодника!“ Самюел Джонсън   Нещо стана. Някъде се обърка хубавата работата. ...

Радева: Аз съм като Влади Горанов, дето вика - мога да декларирам, мога и да не декларирам как си уреждам бита. И аз така - мога да шпоря, мога и да не шпоря, мога да говоря, мога и да не говоря, но аз си знам какво ми е, като не говоря.

Ани: Кажете ни за финал нещо позитивно за нашата рубрика - защо предпочетохте нашето Диванче пред мебелировката на Слави?

Радев: Ами защото, знаете ли, и аз имам текстописци, това е нормално за нашите институции, но аз никога не бих наредил или позволил на моите текстописци да пишат възвания в моя защита, засегнати на чорбаджийска чест.

Ани: Това беше един хубав край на нашата рубрика. Веселин Марешки също бе поканен за разговор на Диванчето, той първо се съгласи, но после каза, че говорил с Главна прокуратура и направил генерална преоценка на медийното поведение и екзистенциалната си същност. Сега се разделяме, а столчето ми остава стабилно като трите кабинета на Бойко Борисов.

 

Автор: Г-н Балев, Прас-Прес 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...