7140 социално слаби от област Разград ще получат хранителни пакети

3375
7140 социално слаби от област Разград ще получат хранителни пакети
Снимка: Gettyimages

Общо 7140 нуждаещи се хора от област Разград ще бъдат подпомогнати с хранителни пакети по оперативната програма за храни или основно материално подпомагане от Фонда за енергийно подпомагане. Това съобщи директорът на Областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова, информира Topnovini.bg.

В община Разград броят на нуждаещите се е 1470, право да получат хранителни пакети в общините Исперих и Кубрат имат съответно 1510 и 1381 души. Правоимащите в община Лозница са 750, в Самуил – 727, в Цар Калоян – 405 и в Завет 897 души.

От Нова година община Разград ще предоставя услугата „Обществена трапезария”

От първи януари община Разград, чрез Домашен социален патронаж за осма поредна година ще предоставя социалната услуга „Обществена...

Списъците са изготвени от регионалните дирекции за социално подпомагане. В тях са включени получилите целеви енергийни помощи през миналия отоплителен сезон., както и инцидентно пострадали от бедствия и аварии, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане.

Раздаването на хранителните пакети в региона ще започне днес в общините Разград и Лозница, а в останалите общини правоимащите ще получават храните поетапно. Според графика раздаването на храните ще приключи в края на януари.

Хранителните пакети съдържат брашно, спагети, компот, леща и конфитюр. Хората трябва да се явят с личната си карта в раздавателния пункт, където срещу документа за самоличност ще могат да получат продуктите.

За тези, които нямат възможност по здравословни причини за се яват в пункта е предвиден по-облекчен режим за раздаване на пакетите. Те могат да дадат пълномощно на свой близък, което не е необходимо да е нотариално заверено и съответно с личната карта на правоимащия, личната карта на упълномощения и самото пълномощно да се получи храната.

Природозащитници призовават да се погрижим за кучетата от приюта в Разград

Предколедно посещение и ден на отворени врати в приюта за безпризорни кучета в Разград обявиха днес природозащитници от града, предаде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com