Ако сте смазани от умора, тези рецепти за бърза вечеря са за вас

13665
Ако сте смазани от умора, тези рецепти за бърза вечеря са за вас
Снимка: iStock

Цял ден сте на работа и нямате достатъчно време за приготвянето на вечеря? Но все пак искате да хапнете нещо домашно и вкусно, можем да се справим с този проблем. Представяме ви няколко бързи, домашни, лесни и вкусни рецепти, които може да приготвяте не само за вечеря, но и по всяко друго време, когато не ви се иска да отделяте часове за готвене.

Спагети с готови кюфтенца 

Единственото, което ви трябва – спагети, сурови кюфтета и домати. Докато сварявате спагетите, запържете и кюфтенцата, след като са почти готови прибавете към тях домати на кубчета или пък доматен сос – по ваш избор. Изчакайте да се сгъсти, посолете, подправете с черен пипер, 1 ч.л. захар и 2 скилидки чесън. И воаля – добавете спагетите, когато се сварят, разбъркайте и сте готови да хапвате.
Ето и един трик за бързото нарязване на чесъна:
Обелете скилидките чесън и ги притиснете здраво към дъската с помощта на нож. Те ще станат по-плоски и това е достатъчно, за да ги нарежете само на 2-3 части. Много по-бързо и лесно.

Запечени макарони, останали от закуската

Ако са ви останали сварени макарони от закуската или от предния ден например, не ги изхвърляйте, а ги запечете за вечеря. Добавете броколи или различни зеленчуци, които обичате и разполагате с тях вкъщи и поставете всичко в тава. Може да добавите и 1 к.ч. течна сметана, подправете със сол, черен пипер, чесън. Завършете с настърган пармезан, кашкавал или друг вид сирене по избор. Риган или мащерка ще добавят още по-добър вкус на вечерята ви. Изпичането е бързо, дори само докато си вземете душ и те ще са готови. Бон апети!

Домашни бургери

Нужна ви е кайма, която може да смелите и приготвите сами, или да купите от някоя месарница. Овкусете я с лук, дижонска наденица, пипер, люта чушка и розмарин. Ако някоя от съставките не ви допада, може да не я включвате или да я замените. Един килограм от тази кайма може да разделите на 3 части. Едната част може да използвате за приготвянето на домашни бургери за бърза вечеря. Оформете каймата в подходяща форма за бургер спрямо размера на питката, запечете на скара, във фурна или запържете на тиган – спрямо вашия вкус. Добавете към питката зелена салата, домати, краставици, чушки – експериментирайте с предпочитанията си. След това прибавете и бургера. Горчица, кетчуп, майонеза, сос барбекю или друг вид сос и салата са чудесен завършек на това бързо ястие. Лесно, вкусно и засищащо – и най-вече – домашно приготвено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Полезна супа с коприва и спанак: Тайната е в сос Бешамел

Спагети Болонезе с пилешко: Уникален вкус

Ароматна картофена супа по селски

Кюфтенца с тиквички и топено сирене: Не може да им устоите

Свински пържоли с лук: Обичана рецепта

По какво се познава класическото италианско тирамису

По какво се различават класическите американски палачинки от нашите

Как се правят пържени филийки, така че винаги да са хрупкави?

Как се приготвя майонеза с останалите великденски яйца?

Най-лесните курабийки за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com