Подправките, които задължително да сложим на супата, ако искаме превъзходен вкус

52849
Подправките, които задължително да сложим на супата, ако искаме превъзходен вкус
Снимка: iStock

Приготвянето на супи съвсем не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед. Ако искаме накрая да сервираме неподозирана вкусотия в чинията, трябва да умеем да боравим съвършено добре с редицата подправки от кухненския шкаф.

Ако до този момент сте добавяли еднотипни вкусове към вашите ястия, то сега е моментът да промените това. Днешната статия ще е много полезна за всяка една домакиня, която би желала да се предизвика и да постигне перфектен резултат, приготвяйки любимата семейна супа.

Какви подправки се добавят към различните видове супи?

• Пилешка супа;

Как да си направим домашен бульон за вкусна супичка без никакви Е – та?

Супата е едно от ястията, достойни за всяка трапеза. Домакините обаче странят от използването на готови кубчета бульон, тъй като в тях ...

Тя е една от най-често приготвяните. Освен, че е вкусна и децата я обожават, тя е също толкова полезна. В нея се съдържат няколко вида зеленчуци и месо. Магданозът и лимоновият сок са задължителни, когато говорим за пилешка супа. Те могат да бъдат заменени от чубрица и оцет, но първият вариант е много по-добър. Ако имате под ръка корени от целина или пащърнак, не се колебайте да ги добавите към ястието. Те допълнително ще овкусят супата и ще й придадат още повече очарование.

Трикове за приготвяне на вкусна доматена супа

Тук обаче ще вметнем нещо много важно, за което вероятно не подозирате. Коренът от целина и пащърнакът се добавят още, докато месото се вари. Чубрицата и лимоновият сок се добавят към самия край, преди да преместите супата от котлона.

• Свинска супа;

Към този вид супа може да се добавят всички онези подправки, с които овкусяваме пилешката. Разбира се, свинското месо си хармонира отлично с няколко скилидки чесън, затова не се колебайте, а побързайте да ги пуснете в тенджерата при останалите продукти. Стритата люта чушка ще придаде пикантност на ястието и още повече ще засили вкусовете му. Дафиновият лист също е заслужил мястото си при свинската супа.

• Агнешка супа;

Направете супата истински имуностимулатор с тези 10 хитрини!

В студените месеци и грипните сезони, няма по-добър лек и облекчение от една чудесна топла супа, подправена с много любов. Вместо обаче...

Тази супа е малко по-специфична и обикновено се приготвя няколко пъти в годината. В този случай листните зеленчуци са най-предпочитани – спанак, лапат, зелен лук, коприва. Застройката от яйце и кисело мляко придава завършеност на ястието.

• Рибена чорба.

Ако имате желание да сготвите за семейството си рибена чорба, никога не забравяйте да добавите в тенджерата девесил. Ароматът, който ще придаде тази подправка на чорбата, няма равен на себе си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Крем брюле с лимон: Чудесен десерт

Картофи със спанак по оригинална рецепта

Вкусни спагети с босилеково песто: Ето как се приготвят

Виенски шницел с гарнитура от картофи: Перфектен вкус

Яхния телешко с картофи: Класическа рецепта

Полезна и ароматна зеленчукова супа

Пълнени чушки с гъби, праз със специален сос

Лесни толумбички: Вкусен десерт

ТОП рецепта: Картофени палачинки

Чудесна запеканка с тиквички и заквасена сметана: Неустоим вкус

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com