Уникален сладкиш с тиква - усетете вкуса на есента!

32843
Уникален сладкиш с тиква - усетете вкуса на есента!
Снимка: iStock

Първа рецепта - Тиквен сладкиш от блендер

Съставки: 300 г тиква, 200 мл масло, 4 цели яйца, 1.5 ч. ч. захар, 2 ч. ч. пшенично брашно, 1 с. л. бакпулвер;

за кокосова глазура: 50 г настърган кокос, 1 кутия кондензирано мляко, 1 кутия сладкарска сметана, 1 с. л. масло.

Загрявате фурната до 200 градуса.

Слагате тиквата, маслото, суровите яйца и захарта в блендер и пасирате, докато всичко придобие прекрасен оранжев цвят. След това добавяте малко по малко с непрестанно бъркане пшеничното брашно, бакпулвера, разбърквате до еднородна смес и печете на 200 градуса около 45 минути.

Допълнително! Универсалната кокосова глазура за торта е много кремообразна и върви чудесно с тиквения сладкиш в тази рецепта. За да я направите, сипвате съставките в тиган на среден котлон; разбърквате, докато се сгъсти. Накрая намазвате сладкиша!

Вкусен ванилов сладкиш, готов за минути

Втора рецепта - Тиквен сладкиш с настърган кокос

Съставки: 300 г сурова тиквена пулпа без кора, 2 ч. ч. пшенично брашно, 2 ч. ч. захар, 3 яйца, 100 мл масло, 1 с. л. бакпулвер, 2 с. л. мляко (по желание), 1 десертна лъжица ванилия, 4 с. л. настърган кокос (неподсладен);

за заливка: 1 ч. ч. пудра захар, 4 с. л. прясно мляко, настърган кокос на вкус.

Загрявате фурната до 200 градуса.

В блендер слагате пулпата на кубчета, яйцата, захарта и маслото. След това разбивате съставките за 5 минути, докато всичко стане на хомогенна маса.

Прехвърляте сместа в купа и постепенно добавяте брашното, като непрестанно разбърквате, за да избегнете образуването на бучки. След това прибавяте млякото и ванилията и разбърквате отново. Последните съставки са настърганият кокос и бакпулверът – след като ги добавите, просто разбъркайте, за да се смеси всичко.

Разстилате сместа в намаслена и набрашнена тава и разбивате леко, за да се отстрани въздухът. Намалявате фурната на 170 градуса и печете 40 минути или до златисто. Вадите от фурната и охлаждате.

За да придадете допълнителен чар на сладкиша, смесвате пудра захар с мляко, докато се получи кадифен бял сироп. Правите дупки в сладкиша и намазвате отгоре със сиропа, поръсвате с настърган кокос. Това е красив, вкусен и чудесен вариант на сладкиш с кафе за закуска!

Съвет: за да стане сладкишът достатъчно кремообразен, добре е да сварите тиквата и да я намачкате. Правилната консистенция за слагане в блендера е, когато наподобява тиквено пюре.

Колкото по-дълго изстива сладкишът, толкова по-гъста консистенция придобива; тоест, веднага след изпичане ще бъде все още много мек. От вас зависи как най-добре да се насладите на това удоволствие!

Как се прави най-лесният бърз и мързелив ябълков сладкиш

Трета рецепта - Тиквена торта

Съставки: 2 ч. ч. овесено брашно, 1.5 ч. ч. нарязана тиква, половин ч. ч кафява захар, половин ч. ч. олио, 2 яйца, половин ч. ч. обезмаслено мляко, 1 с. л. бакпулвер.

Загрявате фурната до 200 градуса.

Изсипвате в блендера яйцата, олиото, млякото, захарта и тиквата. След това разбивате съставките, докато станат на гладка и еднородна смес.

Следващата стъпка е препоръчително да се изпълни на ръка, тъй като този начин се придава повече мекота. Затова сипвате брашното в купа, добавяте разбитата смес и разбивате с обикновена телена бъркалка. Когато видите, че вече няма бучки, може да добавите бакпулвера и да разбъркате окончателно. Сетне прехвърляте сместа в тепсия за печене.

Смъквате температурата на фурната до 180 градуса, поставяте тепсията вътре и печете 45 до 55 минути. Времето за готвене варира значително в тази рецепта. Затова се налага да наблюдавате внимателно тортата, докато покафенее.

Като допълнителна идея е препоръчително да приготвите много прост портокалов сироп, с който да намажете тортата. Полученият вкус е невероятен!

Приятен апетит!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РЕЦЕПТИ:

Страхотна супа топчета със застройка

Градинарска супа от тиквички: Лесна рецепта

Супа с нахут, моркови и чушки: Полезна и вкусна

Вкусен БОБ яхния: Класическа рецепта

Ароматна пилешка яхния от тефтера на баба

Пикантни парти бутчета: ТОП вкус

Пролетната разядка, за която всички говорят

Професионален готвач издаде как панират броколите в скъпите ресторанти

Запечено картофено пюре – перфектната гарнитура към всяко ястие

Разядката с патладжан, за която всички говорят

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Страхотна супа топчета със застройка
Страхотна супа топчета със застройка

Супа топчета е сред ястията, които се крият в тефтера на всяка добра домакиня. Опитайте тази чудесна рецепта и се насладете на вкуса. Трябват ви...