X
 
 

България влезе в Гинес с най-дълго преплувано разстояние с една ръка

1199 0
България влезе в Гинес с най-дълго преплувано разстояние с една ръка
Снимка: Фейсбук - Теодор Цветков
Русенецът Теодор Цветков официално е член на реномираното британско издание - Книгата на Гинес. Познатият с благотворителните си изяви гражданин записа името си в бляскавия алманах за всевъзможни рекорди, в частност за плуване на 10 км с една ръка.

Това се случи миналото лято - на 24 юни 2018 г. в езерото в лесопарка "Липник". Там Теодор плува с благотворителна цел – в подкрепа на фондация "Александър Русев", която се занимава с възстановяване чрез плуване на способностите на деца с двигателни проблеми, за изграждане на водно-рехабилитационен център за деца с увреждания. Дистанцията бе преодоляна за 5 часа и 13 минути, а след  акцията събраната сума бе 1450 лева.

"С екипа ми доказахме, че няма невъзможни неща, като посвещавам рекорда си на всички мечтатели", написа в официалната си Facebook страница Теодор.

Припомняме, че през декември 2018 г. в басейна на спортното училище в Русе той преплува 50 км за 16 часа само с ръце. Плуването бе от 16 часа до 8 часа на другия ден и през нощта с Теодор поетапно плуваха и състезатели от местни спортни клубове.

На Богоявление Теодор два пъти е вадил кръста от река Дунав край Русе и веднъж от река Вардар край Гевгелия в Северна Македония.

Тази година от 31 май до 22 юни при поредната си благотворителна инициатива той преплува  30 езера в страната в подкрепа на фондация "Нана Гладуиш – една от 8".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Дневен хороскоп за 9 декември
Дневен хороскоп за 9 декември

Овен Този понеделник не бъдете прекалено претенциозни към останалите. Сега може да изиграете картите си добре, но не очаквайте същото от останалите.  Телец Днес...

Последно в Актуално