Иновационни технологии ще прилагат в Математическа гимназия "Баба Тонка"

821
Иновационни технологии ще прилагат в Математическа гимназия "Баба Тонка"
Снимка: МГ "Баба Тонка"

Модерна технологична среда за организиране на учебна и научно-изследователска дейност в областта на науката, технологиите и инженеринга ще предостави "Център за иновационни технологии" в Математическа гимназия "Баба Тонка" - Русе. Откриването  е на 31 октомври от 11.00 часа в кабинет №64 на учебното заведение.

Партньори за реализация на проекта са МГ "Баба Тонка", РУ "Ангел Кънчев", факултет "Електротехника, електроника и автоматика", Училищно настоятелство към МГ "Баба Тонка". Проектът се реализира по програма "Знание за растеж", осъществявана от Фондация "Русе - град на свободния дух“ с подкрепата на Фондация "Еконт".

Съзвездие от български джаз и естрадни певци гостуват в Русе

Знаменити изпълнители на българската джаз и естрадна сцена ще гостуват в Русе в рамките на музикална седмица с два концерта. На 24-ти ...

Началото на инициативата е поставено през 2015 г. със  създаването на първия в България ученически Клуб по Роботика. Учениците се обучават да конструират и програмират роботи Lego Mindstorms ЕV3 и платформи, базирани на Arduino. Подрастващите участват в редица състезания в България и чужбина. През 2017 г.  в гимназията бе открит и първият ученически "Център за конструиране на мултироторни летящи системи", където учениците конструират и пилотират безпилотен летателен апарат и обработват видеоматериали, заснети с дронове. През 2018 г. бе изграден "Център за виртуална реалност", в който възпитаниците на гимназията изграждат и отпечатват 3D модели, експериментират във виртуална реалност и имат възможност да създават такава среда. 

В "Център за иновационни технологии" в МГ "Баба Тонка", над 700 ученици от V до ХІІ клас получават възможност да прилагат знанията по информатика, информационни технологии и останалите природоматематически дисциплини чрез практически занимания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com