Жителите на Бяла готвят мирен протест

1995
Жителите на Бяла готвят мирен протест
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Жителите на Бяла готвят мирен протест тази вечер заради пребитото от роми 18-годишно момче, предаде БГНЕС.

Протестът се организира в социалните мрежи и ще започне в 18:00 часа в центъра на града. В същото време състоянието на пребития Александър остава критично. От болницата в Русе съобщиха, че момчето продължава да е в кома, неконтактно, с много тежка черепно-мозъчна травма и множество кръвоизливи в мозъка.

Асеновград отново се вдига на масов протест

От вторник (04.07.2017 г.) до вчера (08.07.2017 г.) продължиха мирните протести срещу нападението на деца гребци в Асеновград, но за дн...

Припомняме, че инцидентът станал в събота в ранните часове, след излизане от дискотека. 18-годишният Александър се е прибирал с приятели от дискотека, когато са били пресрещнати от група от 12 роми. Единият от тях поискал цигара, но тъй като момчето нямало в себе си, отказало да даде. Последвал скандал, който прераснал в побой. Единият от ромите ударил Александър в главата с бутилка от уиски, при което младежът паднал на земята окървавен. Ромите се разбягали, а компанията извикала помощ. Младежът е откаран с линейка в болницата в Русе, където е настанен в интензивното отделение в кома, с опасност за живота.

Полицията е задържала 32-годишния ром, нанесъл удара с бутилка. Той е имал криминални прояви като непълнолетен. Започнало е досъдебно производство по чл. 129 от Наказателния кодекс – за нанасяне на средна телесна повреда.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе