Млади таланти и етническа толерантност ще властват на русенска сцена

560
Млади таланти и етническа толерантност ще властват на русенска сцена
Снимка: Община Русе

Фондация „Етническа хармония“ организира традиционния си концерт „Да празнуваме заедно“. На сцената в Пленарната зала на Община Русе, на 13 декември, от 17:30 ч. ще излязат над 120 талантливи деца и младежи. Идеята на концерта е да се даде възможност за изява на надарени млади хора, лауреати на наши и международни конкурси и да се докаже, че и сега Елиас Канети е прав, сочейки Русе за еталон на етническа хармония. Публиката ще се наслади на различни танци, костюми, музика, лакомства, слово и светлина, изпълнени с празнично настроение от разнообразния фолклор.

Повече от 10 танцови и музикални състава от Русе и региона ще участват в концерта, като най-малките изпълнители на сцената ще са децата от ДГ „Пинокио“, в ролята на малки кукли, а в танците и драматизациите ще се включат и татковците. Класически танци с невероятни костюми ще покаже балетната школа към читалище „Захари Стоянов“, с ръководител Снежана Байчева. Коледари ще въведат в тайнството на Рождество Христово със сценки и музика и ще изрекат наричания за здраве и благоденствие, за да е здрава и богата новата 2019 г. Песни от различни фолклорни области ще поднесат ученици от НУИ „Веселин Стоянов“. Деца от Тетово ще покажат музикални, театрални и танцови изпълнения.

Атрактивно ревю с изискани тоалети е един от „гвоздеите“ в програмата. Момичетата и момчетата от професионална гимназия по облекло ще дефилират със специална колекция, подготвена за председателството ни на ЕС. Публиката ше затаи дъх при изпълненията на акробатично дуо, завоювало престижни награди. С приказни костюми и коледни песни на руски и български ще участва и вокална група „Детски свят" при СУЕЕ с ръководител Теодора Петрова. Серджо Авакян ще поздрави публиката с новите си песни, а екзотика ще внесе арменския състав „Хоменътмен“. Разнообразен фолклор ще представи музикална формация „Дунавски звуци“ при дружество „Гюнеш“, които ще представят, танци и феерия от автентични и модерни костюми.

Дядо Коледа ще подготви богата почерпка и подаръци за малки и големи, а публиката  също ще се наслади на кулинарни изненади.

Вече 21 години Фондация „Етническа хармония“ разработва и реализира програми за утвърждаване на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца, младежи и възрастни от всички етнически групи в страната. Румяна Куцарова, председател на Управителния Съвет на фондация „Етническа хармония“ кани русенци и гости на концерта. Той е естествен завършек на поредна успешна година за организацията, преминала с международни проекти в областта на гражданското образование от Белгия, Германия, Франция, Мароко и др. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе