Няма опасност за конструкцията на Дунав мост I

7932
Няма опасност за конструкцията на Дунав мост I
Снимка: БГНЕС

Геодезическите изследвания на първия мост на Дунав при Русе приключиха. Заключението е, че опорите не са потънали и за конструкцията няма опасност.

Преди дни уникалното съоръжение навърши 60 години. За времето си мостът е най-секретният и най-грандиозният строителен обект в Европа, разказват малкото останали български ветерани, участвали в строителството, цитирани от bTV.

С 20% е нараснал трафикът по Дунав мост 2 през последната седмица

С 20% се е увеличил трафикът по Дунав мост 2 през последната седмица, каза за Радио “Фокус”- Видин техническият директор на...

Съоръжението навърши 60 години на 20 юни (петък). Тогава заради трагедията във Варна и Добрич бяха отменени всички инициативи, свързани с честванията. По повод юбилея в Русе са и европейският координатор по вътрешни водни пътища и Коридор Рейн – Дунав към Европейската комисия Карла Пейс и генералният директор на Секретариата на Дунавската комисия Петър Маргич, които също почетоха паметта на загиналите, информира МТИТС.

Мостът на река Дунав при Русе за времето е най-грандиозният строеж в Европа. „Специалистите идват с 200 вагона апаратура. Това е гигантски строеж, през нощите мостът е осветяван, дори градът е осветяван”, коментира Владислав Атанасов. Съоръжението е дълго почти 3 километра дължина, с жп линия и асфалтов път, с повдигащи се механични елементи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе