Община Ценово празнува кръгла годишнина

5838
Община Ценово празнува кръгла годишнина
Снимка: Община Ценово

На 2 април, преди 40 години с решение на правителството, на административната карта на страната се появява нова структура – Община Ценово, която обединява девет населени места. За да споделят празника на ценовчани, дойдоха много гости. Сред официалните лица бяха депутатите Пламен Нунев, Светлана Ангелова, д-р Андриан Райков, Искрен Веселинов, областният управител на Русенска област Галин Григоров и неговия заместник Свилен Иванов,  генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов, председателят на Русенската стопанска камара проф. дтн. Красимир Ениманев, кметове на общини, председатели на общински съвети, представители на институции и учреждения.

Официалните гости поднесоха венец пред паметника на Димитър Ценов, чието име носи селището. Тържеството започна с песента „Мой роден край“, изпълнена от народния певец Цветан Банев, който е роден в Ценово. В приветствените си думи кметът д-р Петър Петров подчерта, че през последните години  обликът на всички села в общината постоянно се променя.

Областният управител удостои кмета със значка за цялостен принос в развитието на общината. В приветствието си той изрази удовлетвореност от реализирането на съвместен проект, целящ повишаване капацитета за сътрудничество и ефективността на публичните институции в регионалните инвестиции и зелената енергетика.

Прочетено бе специално поздравление от председателя на Световната банка Кристалина Георгиева. „Искрено се надявам да видя една съвременна европейска община, която се развива по законите на обединена Европа“, се казва в поздравлението.

За 40-годишнината на община Ценово д-р Петър Петров връчи почетни плакети за заслуги на изявени граждани, които са допринесли за развитието и утвърждаването на населените места.

Тържеството продължи с празничен концерт. Публиката горещо аплодира изпълненията на малките танцьори от ДГ „Баба Тонка“ в Ценово, които изпълниха „Песен за България“ и танца на цветята.

Модно ревю представиха възпитаници на Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ в Русе. Колекцията включваше  съвременни облекла, в които умело са вплетени елементи от народни носии. 

Фокусът в празничната програма бяха изпълненията на танцьорите от ФТТ „Найден Киров“. Повечето от присъстващите  се хванаха на кръшното българско хоро, което се завъртя на централния площад.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе