X
 
 

Петър Витанов пита Европейската комисия за мерките срещу мръсния въздух в Русе

669 0
Петър Витанов пита Европейската комисия за мерките срещу мръсния въздух в Русе
Снимка: БГНЕС
„Какви допълнителни мерки ще бъдат предприети за трайното преодоляване на проблема със замърсяването на въздуха в Русе, включително и по отношение на причините от трансграничен характер?“, попита в свое писмо до Европейската комисия ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър Витанов.

През 2015 г. ЕК заведе дело срещу България и страната беше осъдена от Съда на Европейския съюз за неспазване на нормите за качество на атмосферния въздух.

Отново горят стърнища в Румъния, ще има ли задимяване в Русе?

Запалени стърнища в Румъния са причинили задимяване на северния бряг на река Дунав. Сигналите за пожара дошли от русенци, които се опас...

Територията на община Русе беше включена в производството за неизпълнение на задължения пред Съда на ЕС.

„Като български представител в ЕП получих сигнал за продължаващо влошаване на качество на въздуха и системно замърсяване в района на Русе.

Затова се надявам на конкретен и адекватен на създалата се обстановка отговор от страна на Комисията.“, допълни Витанов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...