X
 
 

Отново горят стърнища в Румъния, ще има ли задимяване в Русе?

340 0
photo of Отново горят стърнища в Румъния, ще има ли задимяване в Русе?
Снимка: Евгения Чаушева/Actualno.com
Запалени стърнища в Румъния са причинили задимяване на северния бряг на река Дунав. Сигналите за пожара дошли от русенци, които се опасяват от ново обгазяване. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе, цитирани от Агенция "Фокус".

Граждани подали сигнали до областния управител на Русе Галин Григоров за задимяване на северния бряг на река на Дунав на територията на Румъния. Той разговарял с кмета на община Малу Еужен Шоаваб и разбрал, че отново става дума за запалени стърнища – този път в землището на споменатата по-горе община.

Румъния ли обгази Русе?

След десетки сигнали за силно замърсяване на въздуха в Русе, РИОСВ съобщи, че вероятно основен източник са селскостопански пожари в Рум...

Кметът на община Малу поел ангажимент да бъде изпратена пожарогасителна техника в района на пожара, както и да бъдат предприети и други мерки за навременното овладяване на ситуацията.

Към момента димният облак е само на територията на Румъния. Според Регионалната инспекция по околната среда и водите няма опасност от ново задимяване и превишаване на допустимите норми на чистотата на въздуха в Русе. Те вадят своите заключения от посоката на вятъра и атмосферните условия в момента в района.

Институциите от българска и румънска страна продължават да са в постоянен контакт и при необходимост са в готовност да предприемат допълнителни действия.

 

Прокуратурата в Русе образува досъдебно производство за пожара в „Дунарит“ АД

Окръжна прокуратура - Русе разследва пожара от 27 септември във военния завод „Дунарит“, съобщиха от държавната обвинителна...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители