Полицаи преследваха млад мъж в неадекватно състояние

2929
Полицаи преследваха млад мъж в неадекватно състояние
Снимка: Actualno.com

Полицията е преследвала мъж, управлявал кола в неадекватно състояние, съобщава "Дарик нюз". Гонката станала вчера, след като мъж от Сливен подал сигнал, че 27-годишният му син е проявил агресивност, като със сила е принудил дядо си, който се е возил в колата му, да слезе. Младият мъж управлявал лек автомобил БМВ със сливенска регистрация, в посока от Тутракан към Русе. След като свалил дядо си той продължил, като в колата с него останала майка му.

Сигналът е предаден на РУ - Сливо поле и по-късно полицейски автонаряд установява въпросната кола да се движи от Тутракан към Русе по главния път. Когато полицейски служител подава на водача сигнал със стоп-палка, той не спира БМВ-то, а продължава движението си в посока Русе. На територията на Русе се случва същото, когато автонаряд при сектор Пътна полиция установява автомобила БМВ да се движи по бул. „България“ в посока варианта към бул. „Липник“, отново със стоп-палка му е бил подаден сигнал да спре, но 27-годишният водач не спира. Продължил е в посока изхода на града към Бяла.

Щуро преследване с откраднат автомобил и скейтборд завърши неочаквано

Екшънът се е разразил миналата седмица в Лос Анджелис, а за щастие на всички читатели камерите на CNN са заснeли цялата куриозна случка...

Предприето е преследване на автомобила от два автонаряда при сектор Пътна полиция с включени светлинни и звукови сигнали. Беглецът се е отклонил от главния път на разклона за с. Пиргово, преминал през селото, продължил през с. Мечка и достигнал до местността «Стълпище». Междувременно в ОДМВР – Русе е била получена информация, че 27-годишният мъж е свалил от колата майка си, някъде в района на с. Мечка.

Освен това допълнителни екипи са изпратени от РУ – Две могили за оказване на съдействие на колегите им от Пътна полиция. Когато полицаите са настигнали БМВ-то в «Стълпище», водачът умишлено блъснал на заден ход няколко пъти автомобилите на Пътна полиция, след което продължил по междуселски път, водещ към с. Тръстеник. В района на местността «Липовак», намираща се в землището на с. Мечка, лекият автомобил БМВ е закъсал и е застигнат от пътните полицаи.

Предприето е извеждане на водача от автомобила и неговото задържане, при което той е оказал съпротива. При тези действия единият от полицаите е пострадал като е получил контузия на ляв крак. Водачът на автомобила е отведен в МБАЛ - Русе, където е прегледан. От орган на МВР му е издаден талон за медицинско изследване на кръвна проба и в болницата му е взета кръв за химичен анализ. След това мъжът е отведен за преглед и в центъра за психично здраве в Русе.

Пострадалият полицейски служител също е бил отведен от екип на ЦСМП в МБАЛ - Русе, където е прегледан и е диагностициран с разтежение на кръстни връзки на коляно.

Преследване с полицията и четирима задържани

Пътният екшън се разиграл в късния следобед на вчерашния ден на територията на област Сливен. В крайна сметка са арестувани четири лиц...

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ - Две могили. Извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство, работата по изясняването му продължава, предстоят допълнителни огледи, назначаване на експертизи и т.н. Мъжът е задържан за 24 часа в МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе