Поръчка за мащабен плувен комплекс обявиха в Русе

3906
Поръчка за мащабен плувен комплекс обявиха в Русе
Снимка: ЦАИС ЕОП

Поръчка за проектиране и изграждане на мащабен плувен комплекс с прогнозна стойност над 14,6 млн. лв. без ДДС обявиха в Русе. Възложител на многофункционалния обект се явява фирма „Общински пазари“ ЕООД.  

Той ще е разположен на площ от 16 487 квадратни метра в територията на Младежкия парк. Ще се изпълнява на два етапа.

В първия е планирано да се изградят открит басейн, заведение за бързо обслужване, съблекални с душове, детска площадка, детски басейн, паркоустройство и благоустройство, топлоснабдяване и ВиК-мрежа. Вторият етап е предвиден за покрития плувен комплекс, отново за паркоустройство и благоустройство, но и за изграждане на паркинги.  

Покритият плувен комплекс ще е на три нива и ще включва основен басейн (комбиниран) за плуване и водна топка с размери 33.33/25.03 метра, с дълбочини от 2 до 2,20 метра, детски спомагателен басейн с размери 16/10 метра с дълбочини от 0,80 до 1,40 метра. Трибуните ще са с капацитет до 500 места.  

Част от нужните средства в размер на 13 894 000 лв. са обезпечени по договор за инвестиционен кредит, сключен между община Русе, „Регионален фонд за градско развитие“ АД и „Банка ДСК“ АД. Общинското еднолично дружество е съдлъжник в този кредит. Останалата част от сумата е ангажимент на общината.

Плувният комплекс „Норд“, както е по-известен след русенци, се намира в северната част на Младежкия парк, до известния розариум и до тенис-комплекса с червени кортове.

Той разполага с четири басейна: открит 50-метров басейн с кула за скокове, басейн за водна топка, детски басейн с мини пързалка и нормален басейн за общо ползване.

Има няколко масивни монолитни сгради, които във времето са били съблекални, сервизни помещения, душове и санитарни възли. Част от тях са преустроени в заведения. Към едно от тях има преместваеми обекти, които обособяват и голяма лятна дискотека. В южната част на имота (или вътрешната алейна мрежа) има изградено лятно заведение за обществено обслужване с открити места, което към настоящия момент се използва сезонно.

Големият 50-метров басейн е силно компрометиран и не се използва. По дъното му има сериозни пукнатини, допринесли за слягане и пропадане на терена към ж.п. линията и река Дунав. Кулата за скокове е също в лошо състояние и не се използва от години.

Останалите басейни след сезонни ремонти и леки адаптации се използват всяка година в определен период от време, но това отново зависи от инвестиционните намерения и желанието на частните наематели на комплекса.   

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе