Постоянно присъствие на проститутки вдигна жители на Русе на протест

21183
Постоянно присъствие на проститутки вдигна жители на Русе на протест
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев

Живущите в бл. „Левента“ в Русе излязоха на протест срещу проститутките, практикуващи най-древната професия в района. Жилищният блок се намира в непосредствена близост до бул. „България“, който е международният път за Дунав мост 1 и Румъния.

Конкуренцията за платежоспособни клиенти е голяма, а това води до битки за „маркиране“ на територия на жриците на любовта и техните сутеньори. Пред кореспондента на Actualno.com недоволството на хората обобщи организаторът на протеста Пламен Митев:

„От много години района на блока е свърталище на проститутки и травестити и многократните ни жалби и оплаквания до компетентните органи не водят до никакъв резултат. Макар че подлезът пред булеварда се почиства веднъж седмично, мръсотията около блока е непоносима и има реална опасност от зарази“.

Ръководителят на отдел „Екология и транспорт“ в община Русе Георги Игнатов коментира пред събралите се на протеста, че кметството изпълнява задълженията си по поддържането на района и всеки вторник и петък извършва почистване на подлеза, който според протестиращите се използвал за тоалетна.

Хората са изпратили молба до градоначалника Пламен Стоилов да не се отстраняват огражденията на 3 гаража зад въпросния блок, които възпрепятстват проститутките да ползват мястото за тоалетна и обект за извършвана на предлаганите от тях услуги. За укрепването и поддържането им ще се грижат живущите. Те молят и за поставяне на химическа тоалетна в района на бл. „Левента“. Районът е замърсен от използвани презервативи и други атрибути на платената любов.

В близост са детска градина и ОУ „Алеко Константинов“. В по-късите есенни и зимни дни учениците се страхуват да се прибират сами.

Отчетено е намаляване на престъпността в Русе

През първото шестмесечие на 2019 г. е намалял броят на извършените престъпления на територията на ОД на МВР – Русе, сравнено със ...

След пристигане на полиция след сигнал проститутките се разпръсват, а след това отново заемат работните си места. Това налага по-често присъствие на органи на реда.

Пред кореспондента на Actualno.com главен инспектор Явор Иванов – началник на сектор „Охранителна полиция“ към Първо РПУ в Русе, заяви, че служителите извършват редовно проверки по целия булевард „България“, а не само на спирката пред блок „Левента“ и не само след подаден сигнал. Проституиращи лица в района на жилищния блок не били установявани. Жените твърдели, че чакат градския транспорт. От началото на годината полицията е съставила 82 акта на стойност от 100 до 500 лв. на лица на булевард „България“. Издадени са и толкова наказателни постановления. Посочените причини за актовете са: предизвикателно поведение с цел отклоняване на вниманието на водачите на МПС по булеварда и създаване на условия за пътно-транспортни произшествия.

Проблемът е отворен, но разгласяването му по думите на протестиращите ги кара да се надяват и вярват, че ще доведе до видим и положителен за тях резултат.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе