X
 
 

Престижен форум в Русе събира учени за идеи, променили цивилизационното развитие

375 0
Престижен форум в Русе събира учени за идеи, променили цивилизационното развитие
Снимка: actualno.com/Юрий Илиев
Международна научна конференция „Идеи, идеали – възход и крушение“ се открива на 23 април, от 13 часа в отдел „Изкуство“ на РБ „Любен Каравелов“. В нея ще участват над 80 научни работници, преподаватели, изследователи, докторанти от 24 български и международни организации,  университети, научни институти към БАН, библиотеки, галерии и други. Научен ръководител на конференцията е проф. д.и.н. Вера Бонева. Конференцията е отворена за посещения на граждани и гости на града.

Целта е да се интерпретират различни гледни точки върху темата за влиянието на идеи и идеали, променили цивилизационните процеси. Форумът се посвещава на 185 години от рождението и 140 години от кончината на патрона на русенската библиотека – Любен Каравелов.

Ще бъдат представени 97 доклада, разпределени в 4 тематични секции. Научните разработки обхващат различни области на: историята, теологията, дипломацията, културологията, международните отношения, изкуствата и хуманитарните науки, образованието, социалните науки, психологията, литературата и езикознанието, политиката и международните отношения, здравеопазването и др. дялове на човешкото познание. 

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално