Русенци подкрепиха проекта за общински многофункционален плувен комплекс

1307
Русенци подкрепиха проекта за общински многофункционален плувен комплекс
Снимка: Община Русе

„Градът ни има традиции в плуването и години наред този спорт бе пренебрегван. Десетки деца тренират плуване, триатлон и други спортове, които изискват отлични умения във водата. Целта ни е със собствени сили да изградим общински съвременен комплекс, който да печели средства и те да се връщат обратно в русенци“, каза кметът Пенчо Милков на общественото обсъждане за изграждане на многофункционален плувен комплекс в Парка на младежта.

„Направен ли е анализ на възвращаемостта“ – това бе сред основните питания. Ръководството обясни, че финансовият анализ е изготвен от независими експерти от Регионалния фонд за градско развитие. Приходите ще се генерират от различните функции, които изпълнява комплексът, разположен в любимия парк. Той ще разполага с открит 50-метров басейн, закрит басейн с размери 25 на 33 м, детски басейн, площадка, фитнес зала, зала за конференции, спа център и заведение за хранене. Двата големи басейна ще отговарят на изискванията за републикански състезания по плуване и международни турнири по водна топка. В перспектива общинското ръководството планира след завършване на обекта плуването да се включи и в учебната програма на всички русенски ученици.

Възложиха проверки на състоянието на плувните басейни в страната

Върховна административна прокуратура (ВАП) възложи проверка на състоянието на всички плувни басейни в страната. Проверката трябва да бъ...

Във връзка с питанията за достъпа до съоръжението бе обяснено, че в ПУП от 2015 е предвидено изграждането на пътна артерия по периферията на парка, която да не нарушава цялостта му. Изказани бяха предложения за организиран превоз на участниците в масовите състезания.

„В Русе в момента липсва съоръжение, в което да организираме състезание. Такива има в много други градове обаче. Освен всичко, комплексът носи и много социални ползи – повече спортуващи, по-малко болни, по-голяма работоспособност на населението“, подчерта Стоян Малкочев член на УС на Федерацията по водна топка.

Русенци се интересуваха живо и защо не се поднови старият проект за басейн на бул. „Липник“. От общината обясниха, че една от причините е, че той е бил на необосновано висока стойност, а самият басейн е планиран с недостатъчно големи размери, което бе потвърдено и от трениращите водна топка.

Що се отнася до енергийната зависимост на съоръжението бе обяснено, че конструкцията позволява разполагането на слънчеви панели, както и други алтернативни източници на енергия.

Стартира мащабен социален проект "Независими" на плувен клуб "Бриз" в Бургас

Плувен клуб "Бриз" разширява социалната си дейност. През изминалата седмица бе даден успешен старт на проекта "Независими". Той се осъщ...

На притесненията за достъпа на хора с увреждания и нуждата от детска площадка бе отговорено, че представеният проект е концептуален и детайлите му ще се изясняват тепърва в техническата фаза. Ето защо кметът призова всеки, който има отношение към проектирането да представи в 10-дневен срок на място или на официалния имейл на общината mayor@ruse-bg.eu своите предложения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе