Семейство с 11 деца остана без дом след пожар в Русе

2930
Семейство с 11 деца остана без дом след пожар в Русе
Снимка: БГНЕС

Семейство с 11 деца остана без дом, след като къщата, в която живее под наем, бе унищожена от пожар.

Пламъците са обхванали покривите на още две къщи, но за щастие няма пострадали хора. Имуществото обаче е унищожено от водата, използвана от пожарникарите при борбата с огъня.

Пожарът на ул. „Екзарх Йосиф” в Русе е избухнал малко преди 14 часа. Той е тръгнал от покрива на къщата на многодетното семейство. Едно от децата е видяло дима в едната стая и е съобщило на майка си. Много бързо пламъците са се разпространили по целия покрив и двуетажното легло в стаята. Децата са излезли навън, а тъй като къщите в района са долепени една до друга, огънят се е прехвърлил на съседните покриви.

На мястото на инцидента са били изпратени три противопожарни автомобила от двете районни служби, както и екипи на полицията и „Спешна помощ“. Повече от два часа бяха необходими, за да бъде овладян огънят, предава БГНЕС.

Пожар в двора на старото военно училище във Велико Търново

Пожар гори в необитаеми постройки в двора на старото военно училище в областния център. Това съобщи за Радио "Фокус" - Велико Търново г...

Повечето от съседите бяха излезли на бегом от домовете си, силно стресирани от случващото се. Някои са правили ремонт преди година, други пък са сменяли мебелировката и сега са в ужас, че всичко е унищожено.

Въпреки че многодетното семейство твърди, че се отоплява само с дърва, съседите имат друго мнение – че горят гуми, дрехи, обувки и каквото им попадне.

На място, за да се запознае със ситуацията, пристигна и директорът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров. Той бе категоричен, че семейството с 11-те деца няма да бъде оставено на улицата. „Имаме опция да бъдат настанени или в кризисния център, или в хижа „Приста“, с които имаме договор в такива ситуации да могат да бъдат настанявани хора, особено в това студеното време,за да могат да престоят, докато се уреди техният жилищен проблем“, обясни Димитров.

Причините за пожара тепърва ще се изясняват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе