Трагичен инцидент беляза предизборна среща на АБВ

6450
Трагичен инцидент беляза предизборна среща на АБВ
Снимка: БГНЕС

Инцидент след предизборна среща на кандидата за кмет на Местна коалиция „БСП – АБВ“ Йордан Томов (АБВ) в с. Сваленик, община Иваново, област Русе, завърши със смърт.

Трагедията се е случила на 20 октомври.

Ген. Михов: Авторитетът на България ще падне, ако чужди самолети охраняват въздушното ни пространство

Депутатът от АБВ ген. Михо Михов заяви, че силно се безпокои от това добре чужди самолети да охраняват въздушното ни пространство, пред...

Около 20.00 ч. същия ден след събрание към дома си са се прибирали пеша г-н Йордан Томов, председателят на основна партийна организация на БСП в с. Сваленик Румяна Гецова и нейният баща Гецо Георгиев Василев. Неочаквано ги връхлита лек автомобил, следствие на което от причинените при катастрофата рани, Василев умира.

Г-жа Гецова е настанена в неврохирургията в болницата в Русе, без опасност за живота.

Извършителят на катастрофата е избягал от местопроизшествието, по-късно е заловен от органите на реда, водят се следствени действия.

БГНЕС съобщава, че шофьорът на автомобила е 62-годишен британски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Чужденецът е шофирал лек автомобил “Мерцедес”, като скоростта му не е била съобразена с пътната обстановка. Той удря движещите се вдясно по посока на движението пешеходците. 77-годишният Гецо Георгиев загива на място, а 55-годишната му дъщеря Румяна е откарана в русенската болница с охлузни рани и натъртвания. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

АВБ-Варна регистрира пълна листа кандидати за общински съветници

ПП АБВ – Варна регистрира 51 кандидати за общински съветници. Листата се води от кандидата на партията за кмет – 39-годишна...

"ПП на АБВ изразява съболезнованията си към семейството на починалия мъж, надяваме се на скорошно оздравяване на пострадалата г-жа Гецова. Изказваме благодарности на МВР за бързата реакция. Надяваме се компетентните органи да свършат работата си безпристрастно и обективно", пише в съобщението на АБВ.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе