В Русе организират протестно шествие заради замърсяването на града

2640
В Русе организират протестно шествие заради замърсяването на града

Група русенци организира във Фейсбук протестно шествие заради замърсяването на града. Събирането е насрочено за 18 ч. утре пред Халите. „17.09.2015 ще е нашият 27.09.1987“, пишат хората в социалната мрежа, информира "Дарик нюз".  Ето и още от публикациите:

"Допуснахме отново, първият учебен час на децата ни да е помрачен. Това не се прощава, може да има хора, които са гладни и отчаяни, но когато се посегне на децата, тогава прошка няма! За милиони, може да няма закони, но когато на народа му писне, тогава лошо.

Няма опасения за замърсяване на река Искър, твърди Василева

Нека софиянци бъдат спокойни, защото няма никакви опасения и притеснения за замърсяването на водата на река Искър. Това каза министъръ...

Вечерта на 14.09.2015 бе последната ни капка търпение. Аз лично като излязох на улицата след 21ч си помислих, че се е спукал газопровод и всеки момент ще се чуе взрив от някъде. Живея на центъра и когато се прибрах всичко бе просмукано от миризмата. Не искам да ме уверяват колко е безвредно и не са опасни нивата на замърсяване.

Не го искам, толкова ли е трудно за проумяване от някои хора, не искам тази смрад! Аз ще изляза като гражданин да заявя това пред всички. Няма да има партии! Ще сме заедно, защото сме русенци и вече доказахме веднъж, че и цялата власт на държавата не може да спре живота!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе