Даниела Карвальо - от Карнеги хол в Ню Йорк до Лиу в София

42709
Даниела Карвальо - от Карнеги хол в Ню Йорк до Лиу в София

Бразилското сопрано Даниела Карвальо ще дебютира като Лиу в „Турандот“ на 21 февруари на сцената на Софийската опера и балет.

Родената в Рио де Жанейро изпълнителка е пяла ролята, но в концертна версия в Ню Джърси и много се вълнува от първото си участие в спектакъл на творбата на Пучини на сцената на Софийската опера и балет.

Бурни аплодисменти за Лили Иванова в Софийската опера

Лили Иванова изнесе първия си концерт в Софийската опера и балет. Препълнената зала стана на крака и с бурни аплодисменти посрещна пев...

Завършила е пеене в „Манхатън Скул ъф Мюзик“ в САЩ, където живее от 16 години. Дебютира с рецитал на сцената на „Карнеги хол“ в Ню Йорк като победителка в конкурса Artists International Competition.

Даниела Карвальо е адмирирана от критиците заради нейния „тъмно- винен изразителен глас” в съчетание с неповторимото й сценично присъствие. Даниела има богато присъствие в музиката, театъра и танца, с отличителните характеристики на изразено ангажиран артист. Много и различни са участията й в родната Бразилия - Герхилде от „Валкюра” в Рио де Жанейро, Амелия от „Бал с маски” в Оперния фестивал „Амазон”, Тоска с оркестъра на щата Серзипи, участия в опери на Стравински, Пучини и Бизе в Сао Пауло. Пяла е на сцени в Италия и Австрия. Участието й в постановката на Пламен Карталов на „Турандот“ е дебют на Даниела Карвальо на сцената на Софийската опера и балет.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com