"Фантомът на операта" - най-прочутият мюзикъл в света, идва от Бродуей в София

3720
"Фантомът на операта" - най-прочутият мюзикъл в света, идва от Бродуей в София
Снимка: BG Sound Stage

Признат е за една от най-красивите и зрелищи подукции в историята, гледан от над 160 милиона души в 41 страни и 186 града. Най-прочутият мюзикъл в света "Фантомът на операта" на Андрю Лойд Уебър прави своя дебют в България с шест представления от 11 до 14 април 2024 г., София, зала 1 на НДК. Билетите са в продажба от 27 ноември 2023 г.

Най-известният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър е и един от най-успешните в историята на развлеченията. Това е най-дълго играният спектакъл на Бродуей, който през 2018 г. отбеляза 30 години на сцената с впечатляващите над 13 000 изиграни представления. Спечелил е повече от 70 престижни театрални награди, сред които седем награди "Тони" и четири награди "Оливър", включително за най-добър мюзикъл.

Снимка: BG Sound Stage

"Фантомът на операта", базиран на класическия роман на Гастон Льору, се разиграва във великолепния Париж през 30-те години на миналия век и разказва историята на музикален гений, известен като Фантома, който обикаля потайностите на Парижката опера. 

Хипнотизиран от таланта и красотата на млада актриса – Кристин, Фантомът я примамва за свое протеже и силно се влюбва в нея. Без да знае за любовта на Кристин към Раул, манията на Фантома предизвиква драматичен обрат на събитията, в който се сблъскват ревност, лудост и страсти.

Снимка: BG Sound Stage

Със 100-членния си състав от актьори, музиканти и симфоничен оркестър, спиращи дъха пейзажи, смайващи сценични ефекти и повече от 230 костюма "Фантомът на операта" представя на публиката едни от най-известните и вълнуващи мелодии на Андрю Лойд Уебър като "The Phantom of the Opera", "Think of Me" и "Music of the Night". Оригиналният запис на лондонския актьорски състав става първият в британската музикална история, изкачил се до №1 в класациите, като с продадените над 40 млн. копия по целия свят се превръща в най-продавания запис на мюзикъл за всички времена. 

"Фантомът на операта" идва в София по споразумение с Really Useful Group. Това е оригиналната лондонска и нюйоркска продукция на Камерън Макинтош. Really Useful Group е компания на Андрю Лойд Уебър, която продуцира и популяризира неговата музика по цял свят, включително едни от най-успешните и най-дълго играни мюзикъли като "Фантомът на операта", "Котките", "Исус Христос Суперстар", "Евита", "Sunset Boulevard".

Представленията на "Фантомът на операта" са от 11 до 14 април 2024 година в София, зала 1 на НДК. Билети се продават в мрежата на Eventim.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Народният театър отличи Филип Арно и Марта Коание за приноса им към българското изкуство

Обявиха номинациите за наградите АСКЕЕР 2024 (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Суинг танцьори от над 50 държави идват за Sofia Swing Dance Festival

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com