Холограма на Уитни Хюстън ще тръгва на турне

17141
Холограма на Уитни Хюстън ще тръгва на турне
Снимка: Getty Images / Guliver

Наследниците на Уитни Хюстън и президентът на компанията Holograph USA – гръцкият милионер Алки Дейвид – обявиха, че през 2016 година холографско копие на покойната Уитни Хюстън ще тръгне на турне из Америка, а след това – из целия свят.

От Техническа гледна точка това, което прави компанията Holograph USA, не е съвсем холограма, а комбинация между технологията "Призракът на Пепър", известна още от XVII век, и компютърно генерирани триизмерни изображения, движещи части и аудиоматериали.

Почина дъщерята на Уитни Хюстън

На 22-годишна възраст почина намиращата се дълго време в кома Боби Кристина Браун, единствената дъщеря на америанската певица и актри...

Подобна техника вече е използвана от групата Gorillaz на церемонията Grammy, а също за холограма на Тупак Шакур, който "излязъл"“ на сцената заедно с Доктор Дре и Снуп Дог.

Създателите на новото шоу обещават невиждано досега ниво на реалистичност и взаимодействие между виртуалната Уитни Хюстън и музикантите, а и на самата поява на холографския двойник на починалата певица в рамките на цяло турне – това е нещо ново в историята на световния шоу бизнес.

Според твърденията на наследниците на певицата сега шоуто се проработва от гледна точка на "наративност". Музикалният съпровод, хореографията, осветлението и дизайнът на сцената ще бъдат направени с артисти и техника, които навремето са работили със самата Уитни Хюстън за създаване на абсолютна автентичност.

Компанията не възнамерява да спира с постигнатото и вече работи върху бъдещи турнета на холограми на Бъди Холи, Рой Орбисън, Патси Клайн и Либерачи.

Мери Джей Блайдж спряла алкохола заради Уитни Хюстън

Мери Джей Блайдж разказа, че смъртта на приятелката й Уитни Хюстън толкова я шокирала, че спряла да пие, защото осъзнала "важността" на...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com