X
 
 

Комплимент към публиката на музикалния театър. Билети на цени от 8 и 10 лева за "Орфей в Ада" на Офенбах

1138 0
photo of  Комплимент към публиката на музикалния театър. Билети на цени от 8 и 10 лева за "Орфей в Ада" на Офенбах
Снимка: Facebook
Евридика е скучаеща домакиня, а Орфей – нереализиран самодеен музикант в постановката на оперетата „Орфей в ада” на Жак Офенбах в Музикалния театър. Спектакълът е реализиран от млад и амбициозен екип. Режисьор е Явор Радованов, диригент Огнян Митонов, сценограф и автор на костюмите Ася Стоименова, 3D мапинг – Поли Герасимова, хореограф Йоанна Стоянова, хормайстор Людмил Горчев. В ролите - артистите-солисти на Музикалния театър – младите таланти Владимир Грудков и Теменужка Трифонова, както и звездите на оперетата - Александър Мутафчийски, Пеньо Пирозов, Катерина Тупарова, Олга Динова, Александър Василев, Лъчезар Лазаров, Тодор Велков, както и новите попълнения в трупата Йоана Пекова, Елица Желева, Иван Александров. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

Според изследователите на жанра, именно с премиерата на „Орфей в ада” през октомври 1858 година в Париж Офенбах поставя началото на оперетата. Музикалният театър е избрал фееричната опера „Орфей в ада” като част от програмата си в юбилейната 2018 г., в която чества 100 години от професионалното начало на оперетата в България.

Макар че е едно от най-популярните и често поставяни заглавия в световните театри, у нас оперетната класика на Офенбах има само две премиери – през 50-те и в края на 70-те години в Музикалния театър. Във втората играят звездите на оперетата – Лиляна Кошлукова, Тодор Пинтев, Лиляна Кисьова, Видин Даскалов. Спектакълът е под палката на диригента Росица Баталова.

Специално за спектакъла на 13.10.2018 г. (събота) Музикалният театър прави комплимент към своята публика като пуска в продажба билети от 8.00 и 10.00 лева.

Следващият спектакъл е на 25.11.2018 г. (неделя) от 17.00 часа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители