X
 
 

Любовни мечти в Музикалния театър

723 0
Любовни мечти в Музикалния театър
Снимка: Национален музикален театър
Поради големия зрителски интерес, Националният музикален театър ще повтори отново концерта – спектакъл „ЛЮБОВНИ МЕЧТИ”

Заповядайте на 12 май, неделя, от 17:00 часа да се насладим на най-обичаните арии, дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли, посветени на любовта.

Най-голямата изненада за зрителите ще са избрани съвременни хитове в изпълнение на солистите и оркестъра на Националния музикален театър.

На концерта ще прозвучат най-страстните посвещения в любов не само от оперетите на Калман, Лехар и Щраус, но и от мюзикълите: „Фантомът на операта“ и „Котки“ на А.Л. Уебър, „Моята прекрасна лейди“ от Фредерик Лоу, „Човекът от Ла Манча“ на Мич Лий, „Кабаре“ на Дж. Кендър, „Уестсайдска история“ от Л. Бърнстейн.

Наред с традиционните валсове на Щраус балетът на Националния музикален театър ще изпълни „Либертанго“ на Пиацола и специален танцов номер по музика на Калман, вдъхновен от вечната женственост на Мерилин Монро.

Мъжете-солисти ще излязат заедно в любимия на публиката Марш-септет от „Веселата вдовица“ на Лехар. От същата оперета на финала на концерта всички солисти и балетът ще изпълнят прочутият ансамбъл „Гризетки“. 

За зрителите ще има още много изненади, поднесени от солистите, балета и оркестъра на Националния музикален театър с диригент Огнян Митонов.

"Много емоции, страсти и романтика ще струят от сцената", обещава режисьорът на спектакъла Юлия Маринова. "Красивата музика и изпълненията на артистите ще ви пренесат в един друг свят –свят на любов и мечти!"

ЛЮБОВНИ МЕЧТИ

Концерт-спектакъл

Диригент: Огнян Митонов

Режисьор: Юлия Маринова

Хореограф: Татяна Янева

Сценограф: Георги Златанов

Художник на костюмите: Цветанка Петкова – Стойнова

Концертмайстор: Петя Ковачева

Координатор на проекта: Пеньо Пирозов

Участват солистите на Националния музикален театър: Марияна Арсенова, Александър Василев, Олга Динова, Румен Григоров, Илона Иванова, Владимир Грудков, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Стефан Петков, Еделина Кънева, Пеньо Пирозов, Десислава Николова, Денко Проданов, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Богомил Спиров

Балет и оркестър на Националния музикален театър

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално