Шведски спектакъл-пътуване на Sofia Dance Week

43229
Шведски спектакъл-пътуване на Sofia Dance Week

“Обичам да мисля за изпълнителите по-скоро като за хора, които танцуват, отколкото за танцьори, които танцуват”, казва Гунила Хайлборн, една от най-известните артисти, хореографи и филмови режисьори в Швеция. На 14 октомври от 19.00 часа в Младежкия театър Николай Бинев, като част от международната програма на SOFIA DANCE WEEK 2013 ще видим нейния спектакъл This is not a love story, който e сред дългоочакваните гостувания на фестивала за съвременен танц тази година. Билети за представлението могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, на eventim.bg и на касата на Младежкия театър след 15.00 часа.

Това не е любовна история е фино, неуловимо и абстрактно пътуване на двама неясни и леко дистанцирани герои Ковалски и Вера към севера, към себе си, към другия. Представлението е резултат от дълъг работен процес-пътуване, в който се натрупва разнообразен материал. Пътешествието с влак на тримата автори - хореографката и артистите Йохан Теландер и Кристина Виала - преминава през Норвегия, Португалия, Великобритания, Швеция. Едно от големите вдъхновения на артистите е фимовият жанр road movie, от където са взети и персонажите Вера и Ковалски. Гунила Хейлборн обича да се занимава с живота на обикновените хора, потопен в ритуалната безсъбитийност на ежедневието. Вълнува се от това, което се случва, когато нищо не се случва, през което винаги успява да каже много. В прекомерната рехавост на историята, образите и движението, изградено в привидна баналност, повторяемост и паузи, се съдържа очарованието и нежността на спектакъла. Приземеното, успокоено и нетеатрално сценично присъствие на двамата изпълнители създава едновременноусещан ето за абстракция и баналност. Много деликатно представление, което отваря пространство за вътрешните движения на душата. Героите са в залутано търсачество на контекст и среда, които са винаги отвъд. Пътешествие в неопределеността, чиято същност не е в пристигането, а в постоянните невидими трансформации по пътя.

Гунила Хейлборн е хореограф и филмов режисьор от Швеция, изградила кариера в национален и международен контекст. Учила е танц в Сан Франциско и хореография в Университета за Танц в Стокхолм. Тя има уникален подход към сценичните си творби, като съчетава текст, движение, видео и образ, винаги поднесени с елегантен хумор и чувство за ирония. Това я прави една от най-интересните шведски артисти.

ВАЖНО!

В спектакъла се изпозлва блиц светлина.

В спектакъла се използва английски език, без субтитри и симултанен превод.

Детският спектакъл CLICK с премиера на Sofia Dance Week

На 19 октомври в зала 1 на НДК ще се състои премиерата на детския танцов спектакъл “CLICK” на Фондация „Танцово изкус...

Видео:

http://vimeo.com/31810429

Международната програма на SOFIA DANCE WEEK 2013 представя общо 6 спектакъла на едни от водещите танцови компании от Испания, Великобритания, Южна Корея, Швеция, Белгия и Ню Йорк, САЩ.

Организатори на SOFIA DANCE WEEK са ЕДНО и Фондация Америка за България. Генерален партньор на фестивала е Serdika Center, а партньор е Kraft Foods. Генерални партньори на SOFIA DANCE WEEK KIDS са Barni и Банка ДСК.

SOFIA DANCE WEEK благодари на:

Sofia Dance Week отваря врати тази събота

Шестото издание на SOFIA DANCE WEEK стартира официално в събота, 5 октомври. Испанският Al Menos Dos Caras/Повече от две лица на COMP...

Столична община, Министерство на културата, Посолство на Испания в България, Британски съвет, Посолство на Америка в България, Посолство на Белгия в България, Чешки център, Институт Сервантес, Гьоте институт, НДК, Младежки театър, Държавен музикален и балетен център, Културен център СУ" Св. Климент Охридски", Нов български университет, Летище София.

Билети:

Цените на билетите за един спектакъл са по 10 и 15 лв, с изключение на Peridance Contemporary Dance Company и Фондация "Танцово изкуство-Илиев" - по 10, 15 и 20 лв. Цените за представленията от "Българския шоукейс" са по 5 лв. SOFIA DANCE WEEK 2013 предлага специален Фестивален билет на цена от 50 лв, с който ще са достъпни всички спектакли от фестивала, с изключение на детския спектакъл Animal Carnival.

Билети за SOFIA DANCE WEEK 2013 могат да се закупят в партньорската мрежа на Eventim и от eventim.bg. Търсете ни в Германос, JEFF, Пикадили, Office 1 Superstore, Orange, бензиностанции OMV, магазин НА ТЪМНО, USIT Colours, MULTIRAMA PC EXPERT, ORANGE.BG, Техномаркет, Технополис и други. Билети могат да бъдат закупени и от офиса на ЕДНО (бул. “Патриарх Евтимий” 22, ет. 1 (над партер)
.

http://www.eventim.bg/bg/bileti/sofia-dance-week-2013-sofia-sofi-43/events.html

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com