6 незаменими умения за успешна IT кариера

23068
6 незаменими умения за успешна IT кариера
Снимка: Thinkstock/ Guliver

В последните години много хора от различни професионални области се преквалифицират и преориентират към доходоносната сфера на IT технологиите. За успеха в това кариерно поле обаче са нужни не само технически знания, а и доста от т.нар. "меки умения" - такива за успешна комуникация и работа в екип. Изданието Business Insider обобщава кои са 6-те най-необходими от тях:

1. Решаване на проблеми

Вижте какво става с "умния" часовник на Apple при магнитно въздействие (Видео)

Справедливо е да се каже, че продуктите на технологичния гигант Apple предизвикват противоречиви реакции в потребителите. Докато някои ...

Когато сте отговорни за безупречната работа на всички компютри в компанията, мрежата, софтуера или даден уебсайт, от решаващо значение е да знаете как да откривате и разрешавате проблемите. Например, ако един IT екип забележи пропуски в сигурността в компанията, трябва да разработи процедури които ще подобрят сигурност и ще попречат на хакерите да навредят на компанията.

2. Комуникативност

Работата в областта на IT изисква постоянно взаимодействие между хората. Независимо дали трябва да отстранявате компютърни проблеми или да управлявате екип, важно е да се знаете как да си взаимодействате и комуникирате добре с другите.

3. Способност да се превеждат различните технологични термини

По време на работата си вие бързо ще научите един език, който няма да се разбира от тези, които не се занимават с IT проекти. Ето защо е много важно всички IT специалисти да могат да отговорят на въпросите на хората, които имат малко или нямат никакво познаване в сферата на IТ.

5 признака, че е време да смените компютъра си

Няма нищо вечно, включително и технологичните джаджи. Кога обаче настъпва моментът, в който е добре да заменим компютъра си? Анализат...

4. Работа в екип

В по-голямата част от времето IТ екипите работят в тясно сътрудничество, за да успеят да завършат големите проекти. Всеки член на тези IТ отдели, трябва да знае как да слуша другите, как да приема критиките и както и да носи отговорност за решенията си, за да извършат задачите правилно и своевременно.

5. Презентации

Независимо дали ще ви се наложи да представяте постиженията на вашия екип, да обяснявате новите цели на вашия отдел или да обучавате екипа си, презентационните умения са жизненоважни за предаването на вашето послание към другите.

6. Обучение на начинаещи

Сериозен бъг в Skype срива системата

Открит е сериозен бъг в популярната програма за разговори и чат Skype, който води до срив от двете страни на връзката. Проблемът се ...

Една голяма част от деня на IТ специалиста включва обясняване на сложни идеи на другите, обучение на начинаещи и помагане на технологично неграмотни служители. Ако можете да запазите спокойствие в тези ситуации и да отговаряте на едни и същи въпроси отново и отново, няма да имате проблем с постигане на успех в сферата на IТ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии