Бански поглъща вредните вещества (ВИДЕО)

6297
Бански поглъща вредните вещества (ВИДЕО)

Американски инженери разработиха аналог на пречистващи въздуха дрехи – бански костюм, способен да филтрира вредните вещества от водата в басейна или морето, съобщава Gizmag.

Банският костюм е разработен от американски инженери, които си сътрудничат с дизайнерското бюро Eray Carbajo.

Базовият слой на сутиена се състои от отпечатан на 3D принтер еластичен мрежест материал, повтарящ контурите на тялото. В тази структура са вградени непрозрачни елементи, изработени от материал с названието Sponge.

Вторичният дим при тютюнопушене е канцероген

Вторичният дим при тютюнопушене е канцероген от клас "А", тоест предизвиква рак. Това каза на пресконференция днес в БТА председателят...

Той се получава от нагрята захароза, което придава на материала както висока водонепропускливост, така и способност да поглъща опасните за здравето замърсяващи вещества. Sponge може да попие примеси, които превишават 25 пъти неговата маса, като при това остава сух.

Погълнатите канцерогени се съхраняват в пори в материала и следователно не докосват кожата. Те могат да се извлекат само при нагряването на Sponge до 1000 градуса (такава процедура може да се провежда около 20 пъти, след което почистващият бански започва да губи своята поглъщаща способност).

Първоначално материалът бил разработен за очистване на морето от разливи на нефт и опресняване на вода. Сега създателите на Sponge банския планират да направят аналогични пликчета, шорти и хидрокостюми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии