BlackBerry реши да спре производството на един от знаковите си смартфони

1142
BlackBerry реши да спре производството на един от знаковите си смартфони
Снимка: Getty Images

BlackBerry ще спре производството на своя смартфон Classic, последният от моделите само с физическа клавиатура, съобщиха от компанията. Това е част от програмата за обновяване на продуктовата гама, съобщи във вторник канадската компания за производство на телекомуникационно оборудване.

BlackBerry пусна Classic през 2014 г., за да отговори на търсенето на корпоративни клиенти, които пожелаха отново да използват емблематичната клавиатурата, създала репутация на канадската компания в началото на века.

Смартфонът на Google Project Ara напредва (ВИДЕО)

"Модуларният" смартфон на Google "Project Ara" ще излезе на пазара през 2017 година, съобщават от компанията. На ежегодното си изложен...

Решението да се откажем от този апарат се обяснява само с факта, че Classic надвиши своя полезен живот, каза Ралф Пини, директор на „Блекбъри” в интернет страницата на компанията. "Обновяваме гамата си от смартфони с корпуси от технологичните върхове", добави Пини.

BlackBerry претърпя нови загуби през първото тримесечие, след две години на червено. Продажбите на смартфони продължават да спадат. През първото фискално тримесечие (приключило на 31 май), BlackBerry изгуби 670 милиона долара, докато продажбите се свиха до 424 милиона.

В опит да се съживи, компанията, зарупана с трудности в продължение на няколко години, залага все повече и повече на персоналните компютри и бизнес услугите. Но при това не се е отказала напълно от смартфоните, въпреки че е само съвсем маргинален участник на този пазар. BlackBerry продължава да произвежда смартфони, които имат както физическа, така и сензорна клавиатура.

Съобщението за отказа от Classic предизвика спад на акциите на BlackBerry с над 4% във вторник на фондовата борса в Торонто до 8,51 долара (5,01 евро).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии