Добър смартфон на добра цена

4791
Добър смартфон на добра цена
Снимка: Samsung

На пазара за смартфони има категория устройства, които наричаме “флагмани”, заради техните водещи технически характеристики и функции. Сега си представете устройство с голяма част от параметрите на един флагман, но на по-достъпна цена. Моделите Fan Edition (FE) на Samsung са класика в това отношение и новият Samsung Galaxy S21 FE 5G определено не разочарова нашите очаквания. Моделът е съвсем “пресен” и “парещ”. Той бе представен на изложението CES 2022 в първите дни на годината и е насочен към потребителите, които търсят добра сделка за добър смартфон. Galaxy S21 FE 5G работи с Android 12 в комбинация с One UI 4 на Samsung. Дизайнът е с класически изчистени линии, почти невидима рамка и с възможно най-балансирания между ергономичност и големина типоразмер (форм фактор) с габарити 155,7 x 74,5 x 7,9 мм и тегло от 177 г. Устройството е тънко, леко и непринудено и лежи удобно в ръката “като пет пари в кесия”. Дебелината (по-точно “тънкостта”) от 7,9 мм означава, че можете да го сложите в джоба си без да се чувствате некомфортно. Дизайнът върви и с приятна цветова гама, която включва маслено зелено, лавандула, графитено сиво и бяло.

Корпусът на телефона е с предно стъкло от Gorilla Glass Victus, алуминиева рамка и гръб от композитна пластмаса. Galaxy S21 FE е с IP68 защита от прах и вода, което означава, че можете да бъдете спокойни за него във всякакви рутинни ситуации, свързани със случайни пръски от вода или други течности. В дисплея е вграден надежден скенер за пръстови отпечатъци, който ще гарантира сигурността на вашите данни. И като става дума за дисплея - той е чудесен и би бил чест за всеки флагмански смартфон на пазара. Той е 6,4-инчов Dynamic AMOLED 2X с вградена поддръжка на HDR10+, 1080p резолюция и честота на опресняване 120 Hz. В обобщение всичко това означава чудесни цветове, яркост и контраст, както и плавни движения на екрана. Просто казано, да гледаш каквото и да е на такъв екран е истинско удоволствие. Освен това S21 FE 5G е чудесно оптимизиран за видеоигри. В гейминг режим екранът има честота на дискретизация при докосване до 240Hz.

Следващият удар на S21 FE в десетката са камерите. Фото комплектът включва 12-мегапикселова основна широкоъгълна камера с оптична стабилизация, 12-мегапикселова ултраширокоъгълна камера, както и 32-мегапикселов преден сензор за епични селфита. Съвсем не е за пренебрегване и 8-мегапикселовата телефото камера с 3х оптично увеличение. Друга нетривиална екстра е възможността на Galaxy S21 FE да заснема видео с 4K резолюция при 60 кадъра в секунда, както с предната, така и със задната камера, както и възможността да обръщате видеото по време на заснемане.

В хардуерно отношение смартфонът лети на крилата на чисто новия си висококласен осемядрен процесор Snapdragon 888 в комбинация с 6GB RAM. В резултат Galaxy S21 FE е пъргав и без “замисляне” изпълнява всичко, което поискате от него. Отново, това го превръща в чудесно устройство за “разцъкване” на игри. Чипсетът поддържа 5G, което означава, че с този смартфон сте готови за бъдещето на мобилните комуникации. В същото време батерията с капацитет 4500 mAh подсигурява цялата тази функционалност с пълен ден “живот” при средностатистическа употреба. Galaxy S21 FE поддържа 15W безжично зареждане, както и 25W бързо “жично” (с отделно закупено зарядно).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com